Šport
21 ogledov

Štiri leta in pol zapora za Pantanijevo smrt

pantani_action_main Žurnal24 main
Sodišče v Riminiju je za štiri leta in pol poslalo v zapor možaka, ki je leta 2004 prodal kokain nekdanjemu italijanskemu junaku in zmagovalcu francoske pentlje Marcu Pantaniju.

Sodišče v Riminiju je danes izreklo kazen štirih let in pol zapora za Fabia Carlina, ki je leta 2004 prodal kokain legendarnemu italijanskemu kolesarju Marcu Pantaniju, ki so ga pozneje našli mrtvega v hotelski sobi v Riminiju.

Eden izmed najbolj priljubljenih športnikov v Italiji, zmagovalec Gira in Toura leta 1998, je umrl februarja 2004 zaradi prevelikega odmerka kokaina.
Italijanska policija je v zvezi s tem primerom prijela štiri osumljence. S tremi se je pogodila, tako da so kazen že odslužili, Carlina pa je pravosodje spoznalo za krivega, da je s preprodajo drog nenamerno povzročil kolesarjevo smrt.

Mama preminulega kolesarja pravi, da primer z razsodbo še ni končan. "Toliko stvari je še vedno nepojasnjenih. Začenši s 6. februarjem, ko je moj sin kupil kokain, in 14. februarjem, ko je umrl. Ne bom odnehala, zahtevam pravico." Družina nekdanjega italijanskega junaka bo prejela 300.000 evrov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.