Šport
31 ogledov

Stradal, a ostal brez denarja

Ted Forrest. (Foto: bay101.com) Žurnal24 main
V zadnjem intervjuju za spletni portal ESPN.com, je Mike Matusow izdal, da trenutno nima denarja, s katerim bi lahko poravnal svoje obveznosti do Teda Forresta.

Mike Matusow si je obveznosti do Teda Foresta nakopal, potem ko je ta, proti njemu dobil dandanes že zloglasno shujševalno stavo. Kot pravi sam, bo Forrestu v prihodnosti brez dvoma izročil ves denar kolikor mu ga dolguje, a želi pred tem počakati še nekaj mesecev, da vidi ali bo Ted sploh preživel to celotno preizkušnjo. Naj spomnimo, da sta Forrest in Matusow pred meseci sklenila stavo, po kateri bi (in tudi bo) moral Mike svojemu nasprotniku plačati kar 2 milijona dolarjev, če mu bo uspelo do 15. julija dobrih 22 kilogramov (50lbs). Forrestu je z ogromno odrekanja in vadbo, ki je mejila že na mučenje, ta dosežek uspel, kar je dokazal tudi s slavnostnim tehtanjem v Pavillion Room-u hotela Rio.

Kljub temu, da se je sedaj po dolgem času lahko ponovno pošteno najedel (zadnjih 10 dni pred tehtanjem se je postil), pa težav povezanih s to stavo, za Forresta še ni bilo konec, saj se je sedaj, ko je napočil čas, da Mike spoštuje svoje obveznosti in Tedu preda 2 milijona dolarjev, zataknilo. Izkazalo se je namreč, da je Matusow sklenil dogovor s figo v žepu, saj kot je izdal v intervjuju za ESPN, si je ob sklenitvi stave mislil, da Forrestu nikakor ne bo uspelo izgubiti toliko kilogramov, zato je bil pripravljen sprejeti stavo, kljub temu, da si je pravzaprav sploh ne more privoščiti.

"Takoj ko sva sklenila stavo, sem mu rekel, da ne želim da umre. Ker če bi umrl, sam ne bi dobil tistih 150.000$," je dejal Matusow in nadaljeval: "Takoj zatem pa sem mu povedal, da nimam 2 milijonov, a sva stavo vseeno sklenila, saj si nisem mislil, da je sploh mogoče, da bo izgubil toliko kilogramov in dobil stavo." Kot pravi sam, mu je pripravljen takoj sicer izročiti večjo vsoto denarja, vendar pa bosta morala za preostanek skleniti nekakšen dogovor, pri čemer Mike predlaga, da bi Forrestu naslednjih 18 let plačeval po 5.000$ na leto. A kot je že prej večkrat povedal, bo najprej počakal še kakšne pol leta, da bo videl ali bo Forrest zaradi nečloveških naporov in stradanja umrl.

Te njegove besede pa zmagovalcu stave seveda niso povšeči. Ne le to, da Mike ves čas namiguje, da bo počakal če Ted slučajno umre, Forrestu prav tako ni všeč, da se Matusow sedaj otepa plačila. Kot pravi sam, mu je pred dobrim letom, ko je Mike dobil podobno shujševalno stavo, nemudoma izročil denar, sedaj pa temu ni tako. A potem ko se je malce pomiril, je tudi Forrest nadaljeval v bolj spravljivem tonu in povedal, da si želi, da mu Mike v naslednjih 2 mesecih plača kolikor pač lahko, nato pa se bosta že dogovorila za nekakšen obročni način odplačevanja. Mnogi bi mislili, da bodo ti dodatni zapleti Forresta prepričali v to, da z Matusowom ne sklepa več stav, a kot pravi sam, v kolikor se bo Mike držal dogovora, ki ga bosta sklenila sedaj, bo Ted vedno pripravljen z njim skleniti kakšno novo stavo. No, morda pa bo k hitrejši poravnavi obveznosti, Mike-u pomagala tudi nedavna zmaga na turnirju Florida State Poker Championships, ki je Matusowu prinesla nekaj več kot 100.000$!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.