Šport
0 ogledov

Superkombinacije ne bo!

Tina Maze je trenutno na petem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. (Foto Žurnal24 main
Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila, da danes odpovedane tekme alpskih smučark v superkombinaciji v švicarski superkombinaciji ne bodo nadomeščali.

Zaradi pomanjkanja ustreznih terminov tekme ne bodo nadomestili niti v Crans Montani niti na kakšnem drugem prizorišču v iztekajoči se sezoni 2009/10.

Z odpovedjo se je sprožilo tudi vprašanje skupne zmage v svetovnem pokalu v tej disciplini. Američanka Lindsey Vonn je bila vodilna v tem seštevku in bi si tako predčasno zaslužila mali kristalni globus, vendar morajo po pravilih FIS v sezoni v vsaki disciplini izvesti vsaj tri tekme. O usodi kombinacijskega seštevka bo FIS odločila do finala svetovnega pokala v Garmisch-Partenkirchnu, ki bo naslednji konec tedna.

Program tekem v Crans Montani se po odpovedi tekme v superkombianciji ne bo spremenil. V soboto bo na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.