Šport
28 ogledov

Švedi v četrtfinale, Kanada in Finska blizu

kanada hokejska reprezentanca olimpijske igre soči EPA
Po novih zmagah bosta Kanada in Finska med seboj obračunali za prvo emst v skupini in uvrstitev v četrtfinale.

Kanadčani so v 2. krogu v skupini B ugnali Avstrijo gladko s 6:0, Finci pa Norveško s 6:1. Že popoldan so drugo zmago v skupini C dosegli tudi Švedi, ki so z 1:0 ugnali Švico, prvo zmago so dosegli Čehi, ki so s 4:2 ugnali Latvijo.

Selanne s pravi posebnim rekordom

Na tekmi med Finsko in Norveško je Teemu Selanne poskrbel za prav poseben rekord. Ko je zadel v 6. minuti tekme, je s 43 leti, sedmimi meseci in 11 dnevi postal najstarejši igralec, ki je na tekmi olimpijskega turnirja ugnal nasprotnega vratarja.

jaromir jagr olimpijske igre soči hokej | Avtor: Reuters Reuters
Napadalec, ki se je na prvi tekmi lažje poškodoval, je že rekorder s šestim nastopom na igrah. Prvič je igral leta 1994 v Lillehammerju na Norveškem.

Veterani prevzeli pobudo

Tudi pri zmagi Švedske in Češke so bili v ospredju veterani. Za Češko je na 42. rojstni dan gol za 2:1 dosegel Jaromir Jagr. Zadnji gol za zmago s 4:2 je dosegel 38-letni Marek Židlicky na podajo 42-letnega Petra Nedveda. Edini gol za Švedsko je dosegel Daniel Alfredsson. Čehe zdaj čaka odločilni obračun s svetovnimi podprvaki Švicarji za drugi mesto v skupini.

Branilci naslova Kanadčani pa so gladko odpravili Avstrijce. Kar tri gole je Avstrijcem zadel soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings Jeff Carter, ki je zadel v 23., 25. in 35. minuti.

Olimpijske igre, Soči, hokejski turnir (M):

Skupina B

Kanada : Avstrija 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)
Norveška : Finska 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

 

 

 

 

 

Skupina C

Češka : Latvija 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Švedska : Švica 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.