Šport
15 ogledov

Švedska prepričljivo, Kanada tesno

Johan Franzen EPA
Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine na Finskem in Švedskem so v sredo zanesljivi zmagi dosegli domačini Švedi ter Norvežani.

Švedska je še brez poraza na SP, v četrti tekmi je premagala Nemčijo s 5:2, Norveška pa je dosegla pomembno zmago za obstanek med najboljšimi, Italijo je premagala s 6:2.

Na vrhu skupine A so po današnjem nepopolnem 4. krogu Kanadčani, ki so zmagali tretjič, imajo pa še točko po porazu po podaljšku proti ZDA. Tokrat so bili uspešni že v rednem delu, čeprav je bil razplet tekme s Švico tesen. Tekmeci so vodili, v zadnji tretjini je bil izid izenačen, odločilni gol pa je v 52. minuti dosegel Ryan Getzlaf.

Slovaška se je z drugo zmago pomaknila na začasno tretje mesto v skupini, a tudi njena pot do novih treh točke je bila naporna. Odpor Kazahstancev so strli šele ob koncu, v zadnji tretjini so povedli s 3:2, uspeh pa potrdili z golom na nebranjena vrata za končnih 4:2.

Švedi pa niso imeli večjih težav z Nemci in so jih na 34. medsebojnem dvoboju na SP še 30. premagali. Izid je bil na koncu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0), Nemčija pa se je dobro upirala le do polovice tekme.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.