Šport
1001 ogledov

Tako je bila pred 15 leti navdušena zdaj 21-letna zmagovalka Melbourna

Sofia Kenin Profimedia
Pri WTA so objavili prisrčen video.

Enaindvajsetletna v Moskvi rojena Američanka Sofia Kenin je presenetljivo osvojila Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Sonya, kot jo kličejo prijatelji, se sicer že od rane mladosti posveča tenisu, na plan pa je zdaj prišel 15 let star video male deklice, ki je pred s šestimi leti teniški svet vpijala s pomočjo takratne zvezdnice Kim Clijsters. 

Sonya je takrat s pomočjo Belgijke med drugim spoznala Andyja Roddicka, si ogledala novinarsko središče, spremljala dvoboje ob igrišču ter iz lože za igralce. Na vprašanje, kaj bi raje osvojila, US Open ali Wimledon, je odgovorila: "Wimbledon." To ji zaenkrat še ni uspelo, je pa svoj prvi grand slam v karieri osvojila v soboto.

Clijstersova je sicer po večletni pavzi napovedala svojo vrnitev v WTA, sprva je načrtovala povratek prav za OP Avstralije, a ji je to preprečila poškodba. "Lepo je videti prihodnost tenisa. Morda bo velika zvezda, ko bom jaz že doma. To je bila lepa priložnost za njo, da vidi, kako potekajo stvari v ozadju," je pred 15 leti dejala Clijstersova o morebitni sedanji tekmici na igriščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice