Šport
44 ogledov

Tako je Schumacher rešil Masso

schumacher massa EPA
Brazilec Felipe Massa, ki je nastopil na 249 dirkah formule 1, se bo na VN Abu Dabija poslovil od elitnega dirkaškega športa.

Finalna dirka letošnje sezone, ki bo 27. novembra na dirkališču Yas Marina Circuit v Abu Dabiju, bo postregla s poslednjim obračunom Nica Rosberga in Lewisa Hamiltona, ki se bosta udarila za naslov svetovnega prvaka. Nemcu, ki ima v skupnem seštevku 12 točk prednosti pred moštvenim kolegom, bi za osvojitev debitantskega naslova prvaka zadostovalo že tretje mesto.

V senci internega obračuna obeh srebrnih puščic se bo od formule 1 poslovil dirkač Williamsa Felipe Massa, ki bo v Abu Dabiju nastopil že na svoji 250. dirki za veliko nagrado. Brazilec je v F1 preživel 15 sezon in v tem času dirkal za Sauber, Ferrari in Williams. Dosegel je 11 zmag in v sezoni 2008 za las zgrešil naslov svetovnega prvaka, ki mu ga je v zadnjih ovinkih VN Brazilije izmaknil trikratni svetovni prvak Hamilton.

''Nekaj vmes,'' je na vprašanje, ali ga bližajoča se upokojitev navdaja s pozitivnimi ali negativnimi občutki, odvrnil Massa. ''Zagotovo sem zadovoljen s svojo odločitvijo, vendar se obenem zavedam, da bom marsikaj pogrešal. Rad dirkam, a prepričan sem, da je to prava odločitev. Pripravljen sem na naslednji korak v mojem življenju. Seveda bom pogrešal nekatere reči, veliko pa je tudi takšnih, ki jih ne bom. Pogrešal bom dirkanje, tekmovanje. Če po tako dolgem času prenehaš z dirkanjem, ostane praznina, ki jo bom moral zapolniti z drugimi stvarmi,'' je povedal 35-letnik.

Massa je imel pri Ferrariju, katerega član je bil od leta 2006 do 2013, priložnost dirkati z nekaterimi velikimi imeni dirkaškega športa, kot so Michael Schumacher, Fernando Alonso in Kimi Räikkönen.

felipe massa | Avtor: EPA EPA
Brazilec je namero o upokojitvi razkril med dirkaškim koncem tedna v Monzi. Izbira ni bila naključna, temveč povezana s sedemkratnim svetovnim prvakom, s katerim sta v rdeči garaži stkala pristne prijateljske vezi.

''Michaelom,'' je na vprašanje, s katerim moštvenim kolegom je imel najboljše odnose, izstrelil Massa. ''V veliko pogledih je bil moj učitelj. Seveda sem si ga želel premagati, a vedno sem ga gledal kot idola. Mislil sem si 'rad bi bil kot ti'. On me je verjetno gledal kot majhnega fanta, ki mu je želel pomagati. Imela sva drugačen odnos kot z drugimi moštvenimi kolegi. Morda sem se zato odločil, da svojo upokojitev oznanim v Monzi,'' je povedal Massa in razkril, kako je Schumacher pripomogel k temu, da je obdržal svoj sedež pri rdečih iz Maranella.

''Kimi je pogodbo s Ferrarijem podpisal dve leti prej, preden se je pridružil ekipi. Edini način, da sem jaz ostal pri Ferrariju, je bil, da se Michael upokoji. In se je - v Monzi 2006. Verjetno je bil utrujen, morda pa si je mislil 'Felipe opravlja dobro delo, dajmo mu priložnost, da ostane'. Zato sem se tudi jaz upokojil v Monzi - deset let kasneje,'' je zaključil Brazilec.

felipe massa | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.