Šport
1407 ogledov

Takšen golobradi fantič je bil Kopitar ob vstopu v ligo NHL

Kopitar Profimedia
Najboljši slovenski hokejist se je znova zapisal v zgodovino slovite franšize iz Los Angelesa.

Anže Kopitar je v četrtek zaigral že na svoji 1296. tekmi v dresu kalifornijskega moštva Los Angeles Kings, s čimer je izenačil klubski rekord Dustina Browna za največ tekem v dresu franšize iz mesta angelov.

Slovenski reprezentant bo novo rekorno znamko zabeležil že v noči na nedeljo, ko se bodo kralji na ledu udarili z Boston Bruins.

Kopitar je z izenačitvijo Brownovega rekorda dosegel prvega od predvidenih mejnikov v sezoni 2023/2024. Samo še šest podaj ga namreč loči od rekorderja franšize Marcela Dionneja, s petimi goli pa bi se pridružil elitnemu "klubu 400". Trenutno je pri 395 zadetkih. Za povrhu bi se z devetimi točkami na večni lestvici pomaknil pred trenutno drugouvrščenega Luca Robitaillea.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia
Kopitar je bil najučinkovitejši igralec kraljev v zadnjih šestih sezonah, skupno pa mu je to uspelo kar 15-krat v 17 letih, kolikor jih je doslej preživel med hokejsko elito onkraj luže. Je tudi dvakratni osvajalec Stanleyjevega pokala (2012, 2014), petkratni All-Star ter dvakratni prejemnik nagrad Selke in Lady Byng.

"Kaj naj rečem? Toliko dobrega bi lahko povedal o njem," je Kopitarja pohvalil klubski soigralec Kevin Fiala. "On je idol vsem nam. Ikona. Vse naredi dobro. Majhne podrobnosti. Vsak dan stopi na led in trdo dela," je dodal.

Los Angeles Kings so prihajajoči zgodovinski večer slovenskega asa obeležili z objavo potrtetne fotografije, ki je nastala ob Kopitarjevem vstopu v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu.

Portretu tedaj komaj 18-letnega nadobudnega hokejista so dodali še aktualnejšo fotografijo 36-letnega hokejskega velikana s pripisom: "1296 NHL tekem med tema dvema portetoma."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:51 21.oktober 2023.

    In koga Kopitar posebno zanima na tem portalu..Kaj imamo slovenceljni od tega, če nekdo v NHL igra hokej iz za se služi denar..