Šport
2566 ogledov

Teniški zvezdnik simuliral spolni akt

tenis žogica Epa
Avstralski tenisač je znova zašel v težave.

Avstralec Nick Kyrgios, ki je ob sicer velikem teniškem talentu bolj znan po svojih številnih izpadih na igriščih, se je znova znašel v nemilosti vodilnih na mednarodni teniški zvezi (ITF).

Zaradi nazorne geste s plastenko vode na turnirju v Queensu bo moral plačati kazen 15.000 evrov. Kyrgios je sicer z uvrstitvijo v polfinale turnirja zaslužil dobrih 105.000 evrov.

Med polfinalnim dvobojem z Marinom Čilićem so kamere vročeglavega 23-letnika v času enega od odmorov ujele, kako je s plastenko vode oponašal spolni akt. Zaradi neprimernega vedenja bo zdaj moral seči v žep, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

nick kyrgios | Avtor: Epa Epa

"Igranje" s plastenko bo tako zapisan kot zadnji greh v obsežni kartoteki prekrškov Kyrgiosa na teniških igriščih. Oktobra 2016 mu je ITF naložila dvomesečno prepoved igranja in skupaj okoli 40.000 dolarjev kazni zaradi številnih kršitev na turnirju v Šanghaju, med drugim namerne slabe igre.

Med najbolj neslavnimi izpadi Avstralca pa je tudi verbalni napad na nasprotnika - leta 2015 je namreč Švicarja Stana Wawrinko grobo žalil med dvobojem z nedostojnimi govoricami o njegovi izbranki, hrvaški teniški igralki Donni Vekić.

23-letni Kyrgios velja za enega najboljših mladih tenisačev na svetu, vendar njegov izjemen talent prepogosto ostane v senci škandaloznih potez. Avstralec je v karieri osvojil štiri turnirske lovorike, trikrat pa je izgubil v finalu. Trenutno je uvrščen na 19. mesto lestvice ATP, njegova najvišja uvrstitev pa je 13. mesto iz leta 2016. 

Gre za enega najpogosteje kaznovanih tenisačev na ATP Touru, a kazni so glede na precejšnje zaslužke dokaj simbolične. Tenisač je v svoji karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil 6,1 milijona ameriških dolarjev.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice