Šport
20 ogledov

Tina Maze osvojila zlato kolajno

1/44
Žurnal24 main
Tina Maze je na ženskem veleslalomu na svetovno prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu osvojila zlato kolajno. Druga je bila Federica Brignone, tretja pa Tessa Worley. Ne spreglejte galerije.

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu osvojila zlato kolajno v veleslalomu. Mazejeva, ki je vodila že po prvi vožnji, je na koncu za devet stotink premagala presenečenje tekme Italijanko Federico Brignone, tretja je bila Francozinja Tessa Worley (+ 0,48). Francozinja je bila po prvi vožnji šele na 19. mestu, v drugo pa sta jo premagali šele Brignonejeva in Črnjanka. Druga slovenska smučarka na veleslalomu Maruša Ferk je osvojila 26. mesto (+ 3,51).

"Ni besed. Noro. Zelo težko je bilo tekmovati. Pritisk na startu je bil izjemen, saj sem slišala, da je Federica Brignone prevzela vodstvo. Noro. Na startu sem imela tremo. Vedela sem, da drugega kot čisti napad ne pride v poštev. Skozi celotno progo sem si govorila, da moram pritiskati," je takoj po tekmi za nacionalno televizijo dejala Mazejeva: "Koliko je bilo? Devet stotink? Zakon. Vedela sem, da bo šlo zelo na tesno. Sem sem prišla s tem namenom. Nisem želela biti druga." V cilju je nekaj besed spregovoril tudi Andrea Massi, vodja Tinine ekipe: “Pot do kolajne je bila dolga. To je nekaj enkratnega."

"Druga vožnja je bila zelo zahtevna. Bilo je nekaj grbin, toda imela sem dobre smuči, za kar se moram zahvaliti serviserju. Zavedala sem se, da so ostale smučarke v spodnjem delu izgubljale veliko časa. Trudila sem se ostati agresivna do cilja," pa je Tina povedala v mikrofon Mednarodne smučarske zveze (FIS): "Ta kolajna je nekaj posebnega. Pred prvenstvom je bilo težko. Zdaj se v ekipi zelo zabavamo. Končno lahko uživam v smučanju."

"Sanje so se uresničile"
"Vesela sem, da se je tokrat vse lepo izteklo in nisem končala na drugem mestu. To meni in moji državi pomeni zelo veliko. Sanje so se uresničile," je še povedala Črnjanka, ki je po Mateji Svet druga Slovenka z najžlahtnejšim odličjem iz svetovnega prvenstva.

Garmisch-Partenkirchn
, svetovno prvenstvo, veleslalom (Ž):

1. T. Maze (Slo) 2:20,54

2. F. Brignone (Ita) + 0.09
3. T. Worley (Fra) + 0,48
4. D. Karbon (Ita) + 0,74
5. V. Rebensburg (Nem) + 0,88

26. M. Ferk (Slo) + 3,51

 

Vesel sem, da se je tokrat vse lepo izteklo in nisem končala na drugem mestu. To mi pomeni zelo veliko, kakor tudi moji državi. Sanje so se uresničile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.