Šport
18 ogledov

Tina želi obrniti reči

tina maze EPA
Slalom. Svetovni pokal za alpske smučarje se nadaljuje s tekmama v Leviju.

Alpsko smučanje. "Začetek gotovo ni dober, bom pa to poskušala obrniti na naslednjih tekmah," je po 18. mestu na veleslalomu v Söldnu dejala Tina Maze. Črnjanka je v prejšnji sezoni osvojila drugo mesto v slalomu, s tekmicami pa se bo v tej disciplini prvič spopadla ob 10. uri.

Pred enim letom četrta

Mazejeva se je po preizkušnji na avstrijskem ledeniku posvetila treningom, z ekipo pa upa, da se bo ponovila predlanska sezona, ko je po 23. mestu v Söldnu hitro našla pravo formo. V Leviju sicer še nikoli ni stopila na zmagovalni oder, njena najboljša uvrstitev je četrto mesto pred enim letom.

Na Nemkinem dvorišču

Na finskem smučišču se sicer najbolje znajde Nemka Maria Höfl Riesch. Ta je v Leviju zmagala že trikrat. Od Slovenk bosta nastopili še Katarina Lavtar in Maruša Ferk. "Zadnje treninge lahko ocenim kot dobre, predvsem tista dva tedna v Hintertuxu in Pitztalu, kjer sem trenirala vse discipline," je pred potjo na sever Evrope sicer dejala Ferkova.

"Forma se izboljšuje"

Jutri se bodo s slalomskimi vratci spopadli tudi fantje. "Forma se izboljšuje, sicer nisem še tam, kjer bi si želel, a sem temu vse bližje, pa tudi zdravje je v redu," je pred prvim nastopom dejal Mitja Valenčič. Nastopil bo tudi Matic Skube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.