Šport
20 ogledov

Toews blestel v Chicagu, Elliot zaklenil vrata

Smith Kane Chicago Blackhawks Anaheim Ducks liga NHL Reuters
Hokejisti Chicaga so v severnoameriški ligi NHL premagali newyorške otočane s 4:1, dva gola je dosegel Jonathan Toews.

Še višjo zmago, 4:0, so dosegli hokejisti St. Louisa, ki so s 4:0 odpravili Calgary. Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bo spet na delu v noči na četrtek, ko bodo kralji gostovali v Anaheimu.

Jonathan Toews se ni izkazal le z goloma, pač pa je bil še podajalec pri dveh drugih zadetkih svoje ekipe, tako da je prvič v sezoni na eni tekmi zbral štiri točke. Toews je, odkar je Chicago izgubil enega od ključnih igralcev Patricka Kana zaradi poškodbe, v odlični formi, saj je na zadnjih desetih tekmah dosegel sedem golov in pet podaj.

Odlično je razpoložen tudi vratar Brian Elliott. Njegov St. Louis Blues je zmagal brez prejetega gola, proti Calgaryju pa je s 25 obrambami še tretjič na zadnjih štirih dvobojih ostal nepremagan.

Nekaj dvobojev se je končalo šele po dodatnem delu igre; v Raleighu je Ottawa v podaljšku zmagala z zadetkom Marka Stona 15 sekund pred koncem, v Bostonu pa je Buffalo po neodločenem izidu 1:1 v rednem delu odnesel obe točki po kazenskih strelih, edini uspešni izvajalec je bil Tyler Ennis. Minnesota je v Nashvillu v zadnji tretjini zaostanek za domačimi izničila, v podaljšku pa je Matt Dumba že v 22. sekundi odločil zmagovalca.

Že po 60 minutah pa je bilo vse jasno v Winnipegu, kjer je domače moštvo z učinkovito prvo tretjino odpravilo San Jose, veliko zaslug za zmago s 5:2 pa ima tudi vratar Ondrej Pavelec, ki je zbral 38 obramb.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : Ottawa Senators 1:2*
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 2:0
Boston Bruins : Buffalo Sabres 1:2**
Florida Panthers : Montreal Canadiens 2:3
Nashville Predators : Minnesota Wild 2:3*
Winnipeg Jets : San Jose Sharks 5:2
Chicago Blackhawks : New York Islanders 4:1
Calgary Flames : St. Louis Blues 0:4
Vancouver Canucks : Philadelphia Flyers 4:1

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.