Šport
84 ogledov

Slovenski reprezentant se vrača v Turčijo

Tonček Štern Epa
Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern bo kariero nadaljeval v Turčiji.

Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Ziraatu Bankasiju iz Ankare, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Osemindvajsetletni korektor je s tretjo ekipo minulega tekmovalnega obdobja turškega državnega prvenstva in polfinalistom zadnje sezone v ligi prvakov podpisal enoletno pogodbo.

Štern je bil v minulih dveh sezonah član grškega Olympiacosa, pri katerem si je slačilnico delil z reprezentančnim kolegom Alenom Pajenkom. Skupaj sta s pirejskim velikanom osvojila tako prvenstvo kot pokal v sezoni 2023/24, leto prej pa sta poleg prvenstva osvojila še pokal challenge Evropske odbojkarske zveze.

Tonček Štern | Avtor: Epa Epa
Potem ko je Štern imel lani veliko težav s poškodbo in je izpustil celotno reprezentančno poletje, se je v sezoni 2023/24 vrnil v polnem sijaju. Blestel je tako v klubu kot v reprezentančnem dresu.

V ligi narodov in na olimpijskih igrah v Parizu je bil eden ključnih členov selekcije romunskega stratega Gheorgheja Cretuja. Ligo narodov je Slovenija sklenila na četrtem mestu, ob premiernem nastopu na olimpijskih igrah pa je izpadla v četrtfinalu in zasedla končno peto mesto.

Zdaj se prvi slovenski korektor podaja nazaj v Turčijo, kjer je v sezoni 2019/20 že igral za Halkbank. Štern je v svoji karieri zastopal še številne druge klube v tujini. Ob Olympiacosu in Halkbanku je bil še član Verone, Latine, Al Arabija, Bydgoszcza, Padove in Piacenze. Poklicno kariero je začel pri Calcitu iz Kamnika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.