Šport
17 ogledov

Top so Rusinje in Brazilke

1/20
Žurnal24 main
Rusinje so v polfinalu SP v odbojki premagale ekipo ZDA s 3:1. Branilke naslova bodo v finalu igrale z Brazilkami, olimpijskimi zmagovalkami, ki so v drugem polfinalu ugnale gostiteljice Japonke s 3:2.

Finale bo v nedeljo ob 11.30 po srednjeevropskem času, pred tem pa bo ob 10. uri tekma za tretje mesto. Finale bo v resnici obračun najboljših dveh ekip, saj so Rusinje in Brazilke na tem turnirju še nepremagane. Brazilke so po dveh nizih zaostajale že z 0:2, nato pa sta Sheila Castro (25 točk) in Natalia Pereira (23) vodili svoje soigralke do zmage v naslednjih treh nizih ter si zagotovile finalni nastop. V izenačenem dvoboju je bila pri gostiteljicah najučinkovitejša Jukiko Ebata (29). Japonke so igrale v polfinalu prvič po 28 letih.

Lažje so se do finala prebile Rusinje na čelu z Jekaterino Gamovo (22 točk), točko več pa je dosegla najboljša ameriška igralka Destinee Hooker. "Nisem zadovoljen z današnjo igro svojih varovank. Odločila je psihična in ne tehnična pripravljenost. Uspelo nam je zmagati, kar je najpomembnejše," je dejal trener ruske vrste Vladimir Kuzitkin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.