Šport
15 ogledov

Tri pokerašice med nesmrtnimi

Jennifer Harman (Foto: Pokernews) Žurnal24 main
Slab mesec pred sprejemom v svoj hram nesmrtnih so pri Women in Poker Hall of Fame predstavili tri pokerašice, ki so pustile svoj pečat v svetu pokra in bodo letos povsem zasluženo sprejete v Hišo slavnih.

Kljub temu, da je bilo za to čast letos nominiranih kar sedem igralk, pa je posebna komisija na koncu odločila, da so si svoje mesto med legendami, letos prislužile Jennifer Harman, Kathy Liebert in Billie Brown.

Podobno kot v navadni Poker Hall of Fame, so se tudi pri ženski različici pokeraške Hiše slavnih letos odločili, da kar članom skupnosti prepustijo nominiranje potencialnih kandidatk za vstop v Women in Poker Hall of Fame. Svoj glas ste lahko tako od aprila do julija oddali za svoje tri favoritke, nato pa je posebna komisija izmed vseh predlogov, izbrala sedem pokerašic, ki so ustrezale vsem pogojem in so se tako potegovale za vstop v Hišo slavnih.

Slovesnost za vse tri dame, bo organizirana 3. septembra v hotelu Golden Nugget v Las Vegasu.

Na tem seznamu se je tako znašlo sedem imen: Annie Duke, Jennifer Harman, Katy Liebert, JJ Liu, Phyllis Caro, Nani Dollison in Betty Carey. Prav vse so si to čast tudi zaslužile, a v rokah posebne komisije je bila nato odločitev, katere tri se bodo uvrstile v Hišo slavnih letos. Kot že rečeno, je ta čast na koncu pripadla Libertovi, Harmanovi in Billie Brown, ki je bila sploh prva pokerašica, ki je bila v Women in Poker Hall of Fame, sprejeta posthumno (umrla je leta 2004).

In s čim so si te 3 gospe prislužile vstop v Women in Poker Hall of Fame?

Jennifer Harman
Poker se je naučila igrati že v rosni mladosti, ko je pri igri dostikrat opazovala svojega očeta. Profesionalno se je s pokrom začela ukvarjati že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, danes pa je Jennifer članica Full Tiltove ekipe profesionalcev. Je specialistka za denarno igro, ki pa se lahko pohvali tudi z dvema osvojenima WSOP zapestnicama in več kot dvema milijonoma dolarjev v turnirskih zaslužkih.

Katy Liebert
Kathy se je na prigovarjanje prijateljev s pokrom začela ukvarjati že pred kar nekaj desetletji. Kljub temu da je bila popolnoma neizkušena, je že na svojem prvem pravem turnirju prilezla do 2. mesta. Potem ko je dober teden kasneje še en turnir končala tik pod vrhom, je ugotovila, da ima talent za poker in tako se je začela njena profesionalna kariera. Od takrat je Liebertova postala živa legenda, ki je tekom svoje kariere osvojila prvi turnir PartyPoker Million, temu nekaj let kasneje dodal tudi WSOP-zapestnico, skupaj pa se je uvrstila tudi na kar 5 finalnih miz turnirjev serije WPT, vendar ji še ni uspelo priti do WPT-naslova. Njeni turnirski zaslužki presegajo 5,5 milijona dolarjev.

Billie Brown
Slednja je bralcem verjetno najmanj poznana, a gre za pravo damo, ki je res pustila neizbrisen pečat na ameriški poker sceni. Billie, ki je bila v mladosti sicer manekenka in fotomodel, se je na svojih številnih popotovanjih naučila igrati poker in je bila v sedemdesetih letih ena redkih žensk, ki se je v pokru lahko kosala s fanti. A Brownova je bila bolj kot igralka, predvsem vizionarka, saj je sama vedela, da se bo poker v naslednjih letih moral razviti in postati bolj dosegljiv tudi širšemu krogu ljudi. Kot prva je v igralnici Riviera priredila turnir z zagotovljenim nagradnim skladom, prav tako pa so pod njenim vodstvom turnirji prvič pritegnili tudi po več kot 1.000 igralcev. Lahko bi torej rekli, da je Billie položila temelje za poker boom, ki je sledil nekaj desetletij kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.