Šport
18 ogledov

Tudi B-test prvaka Mullingsa pozitiven

usain bolt steve mullings 2011 EPA
Svetovni prvak na 4x100 metrov Steve Mullings je bil tudi na B-testu pozitiven na snov furosemid, zaradi česar mu grozi dosmrtna prepoved atletskih tekmovanj.

Le teden pred začetkom svetovnega atletskega prvenstva v Južni Koreji je jasno, da je svetovni prvak z jamajško štafeto 4x100 metrov s prejšnjega prvenstva v Berlinu Steve Mullings padel na dopinškem testu. Pozitiven je bil tudi B-test. Testirali so ga junija na jamajškem prvenstvu. Mullingsa je jamajška atletska zveza že suspendirala in izključila iz ekipe za Daegu.

Mullings še naprej zavrača krivdo: "Pravijo, da je bila snov v mojem urinu. Vsi okrog mene vedo, da ne jemljem poživil. A zdaj me že vsi grdo gledajo – suspendiran sem bil leta 2004 in zdaj spet. Sam teh poživil sploh ne poznam. Sploh ne vem, kako naj bi mi ta poživila pomagala." Mullings je bil letos v odlični formi, saj je na mitingu Diamantne lige v Eugenu postavil osebni rekord 9,8.

Furosemid naj sam po sebi sicer res ne bi imel vpliva na telo, a ker naj bi ga številni športniki jemali, da bi z njim prekrili prava poživila, ga je Mednarodna protidopiška zveza (Wada) uvrstila na seznam prepovedanih snovi. Ker je za Mullingsa to že drugi prekršek (leta 2004 je zaradi pozitivnega testa na testosteron dobil dve leti suspenza), mu zdaj grozi dosmrtna prepoved tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.