Šport
0 ogledov

Udarec za Haiti

1/23
Žurnal24 main
Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djoković, Andy Roddick, Serena Williams, Kim Clijsters, Lleyton Hewitt in Samantha Stosur so se združili in v Rod Laver areni organizirali akcijo Udarec za Haiti.

Eksibicija, ki je trajala 90 minut, je bila organizirana v vsega 24 urah. Dobrodelni dogodek se je izkazal kot zelo uspešen projekt, saj je arena bila razprodana. Eksibicijski dogodek zvezdnikov je sodil nekdanji uspešni tenisač Jim Courier.

''Imeli smo idejo, da bi lahko pomagali žrtvam Haitija po tragičnem potresu,'' je povedal Roger Federer, ki je zbral ekipo najboljših svetovnih tenisačov in tenisačic.

Udeleženci, ki so bili starejši od 12 let, so plačali 10 dolarjev za ogled zanimive eksibicijske predstave najboljših tenisačev sveta. Med drugim je Rusinja Marija Šarapova donirala 10.000 dolarjev, medtem ko so z zbiranjem denarja v areni zbrali dodatnih 20.000 dolarjev. Skupno so v enem dnevu zbrali okoli 160.000 dolarjev.

Med drugimi so denar donirali tudi Marcos Baghdatis, John Isner, Daniel Nestor in Nenad Zimonjić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.