Šport
3774 ogledov

Uf, Luka se je v eni akciji kar dvakrat poigral s Porzingisom

Dončić in Porzingis Epa
Dallas je resda izgubil prvo tekmo velikega finala proti Bostonu, toda za eno lepših akcij na tekmi v TD Gardnu je poskrbel Luka Dončić.

Luka Dončić si je privoščil bivšega soigralca Kristapsa Porzingisa v eni od akcij v prvi četrtini, ko še ni kazalo, da bo Dallas v nadaljevanju tekme povsem popustil. 

Dončić, tokrat edini vroč predstavnik Dallasa s 30 točkami in 10 skoki (a le eno asistenco), je najprej poklical blokado soigralca, nato spretno preigral Porzingisa in Jaysona Tatuma ter se odpravil proti obroču, kjer je nato v zato kar preko treh obrambnih košarkarjev, med temi sta bila tudi Porzingis in Tatum, ki sta se uspela vrniti v obrambo. 

"Kaj je uspelo zadeti Luki Dončiću," se je spraševal eden od uporabnikov družbenega omrežja X.

Dallas je sicer tekmo grdo izgubil, Boston je po izjemno dobrem prvem polčasu na koncu slavil s 107:89 in v finalni seriji povedel z 1:0. Več o tekmi si lahko preberete tukaj. Na koncu se je tako bolj prešerno smejal Porzingis, ki je bil tudi eden glavnih razlogov, da se je Boston uspel odlepiti Dallasu že v prvem polčasu. Latvijec je iz igre metal 8/13, zadel tudi dve trojki iz štirih poskusov, tekmo pa zaključil z 20 točkami in 6 skoki. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 18:34 07.junij 2024.

    Luka mu je prepustil zmago. Naši mediji pa o preigravanju.

  • Pierre 12:15 07.junij 2024.

    Benti, a mamo še koga drugega kot Dončića?????

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:31 07.junij 2024.

    Uf, kljub temu se ni izšlo, Porzingis premagal Luko!