Šport
7 ogledov

V finalu Ferrer in Federer

David Ferrer je odpovedal nastop v Davisovem pokalu. Žurnal24 main
V finalu moškega mastersa v Šanghaju se bosta pomerila David Ferrer in Roger Federer, v finalu dvojic pa si bodo nasproti stali Simon Aspelin in Julian Knowles proti Marku Knowlesu in Danielu Nestorju.
 

Šanghaj, polfinale

Posamezniki
D. Ferrer (ŠPA) : A. Roddick (ZDA) 6:1, 6:3
R. Federer (ŠVI)
: R. Nadal (ŠPA) 6:1, 6:3

Dvojice
M. Knowles / D. Nestor (BAH/KAN) : P. Hanley / K. Ullyett (AVS, ZIM) 6:3, 6:7 (8), 10:5

S. Aspelin / J. Knowles (ŠVE, AVT) : M. Damm / L. Paes (ČEŠ, IND) 6:4, 6:4

Znana sta oba finalista posamičnega dela moškega teniškega mastersa v Šanghaju z nagradnim skladom 4,45 milijona ameriških dolarjev. V prvem polfinalu je Španec David Ferrer, debitant na tem tekmovanju, gladko v dveh nizih s 6:1 in 6:3 ugnal Američana Andyja Roddicka. V drugem polfinalu, ki je za mnoge veljal za finale pred finalom, pa je lanski zmagovalec Roger Federer v dvoboju najboljših igralcev s svetovne lestvice premagal Španca Rafaela Nadala gladko s 6:1 in 6:3.

Švicar Federer bo v nedeljskem finalu skušal že četrtič v karieri zmagati na sklepnem turnirju sezone. Doslej mu je to uspelo leta 2003, 2004 in lani.

Na zaključnem turnirju so že znani finalisti v tekmovanju dvojic. Mark Knowles z Bahamov in Kanadčan Daniel Nestor, tudi prva nosilca, sta v prvem polfinalu ugnala Avstralca Paula Hanleya in Kevina Ullyetta iz Zimbabveja s 6:3, 6:7 (8) in 10:5. V drugem polfinalu pa sta Šved Simon Aspelin in Avstrijec Julian Knowle premagala Čeha Martina Damma in Indijca Leandra Paesa gladko s 6:4 in 6:4.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.