Šport
9 ogledov

V Lahtiju slavil Moan

Moan je ugnal vse konkurente. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Norvežan Magnus Moan je zmagovalec nordijske kombinacije za svetovni pokal v Lahtiju.

Moan je ob svoji 16. zmagi v svetovnem pokalu po skokih in teku na 10 km za 2,3 sekunde ugnal Finca Hannuja Manninena, še 7,2 sekunde pa je zaostal Nemec Tino Edelmann. Slovenci niso nastopili.

Dogajanje v Lahtiju je sicer zaznamoval protest športnikov, ki so izrazili svoje nezadovoljstvo z delom tekmovalne žirije na olimpijskih igrah v Vancouvru. V imenu tekmovalcev je protestno pismo Walterju Hoferju predal Avstrijec Felix Gottwald, ki je že vrsto let v vrhu tega športa. Gottwald je imel sicer danes slab dan, saj je bil po skokih šele 37., nato pa je z odličnim tekom napredoval na končno peto mesto.

"Mislimo, da se naš šport ne razvija, pač pa dela korake nazaj," so športniki zapisali v izjavi. Športniki si predvsem želijo, da bi izbrali pet delegatov, podobno kot v smučarskih skokih, ki bi nadzirali vse tekme v prihodnje. Gottwald je medtem že dejal, da ni zadovoljen z odgovori, ki so mu jih podali vodilni in zagrozil s protestom športnikov. "TV prenos lahko izvedejo samo, če smo športniki prisotni na tekmi," je med drugim dejal Gottwald.

Petkovo tekmo je dobil Moan pred Manninenom in Edelmannom, skupno zmago v seštevku svetovnega pokala pa si je že dve tekmi pred koncem zagotovil Francoz Lamy Chappuis, olimpijski zmagovalec iz Vancouvra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.