Šport
25 ogledov

V Poreču malo kruha za Slovence

1/34
Žurnal24 main
Minuli konec tedna so v Poreču na Hrvaškem organizirali reli spektakel Rally All Stars. V dirkanju na izpadanje je bil najboljši Nizozemec Kevin Abbring. Slovenci brez uspeha.
Na ogled zmagovalni KTM
Ob mičnih hostesah, ki na tovrstnih prireditvah ne smejo manjkati, so organizatorji v Poreču poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program. Vsi gledalci pa so si od blizu lahko ogledali tudi KTM, s katerim je na letošnjem vzdržljivostnem reliju Dakar v konkurenci motociklistov zmagal Francoz Cyril Despres.

Rally All Stars, ki je potekal od petka do nedelje, je v Poreč na Hrvaško privabil številne znane reli voznike. Največji zvezdnik je bil zagotovo nekdanji svetovni prvak v reliju, Finec Juha Kankkunen. Številni gledalci, ki so si vrhunsko prireditev lahko ogledali brezplačno, pa so lahko uživali tudi v vožnjah Armina Schwarza, Jasena Popova, Hermana Gassnerja in ostalih. Svoje znanje so predstavili tudi trije Slovenci: Andrej Jereb, Tomaž Kavčič in Darko Peljhan. Naši reli vozniki so niso proslavili, saj je še najdlje prišel Peljhan, ki ga je v četrtfinalu izločil kasnejši zmagovalec Nizozemec Kevin Abbring.

Tekmovanje je potekalo na izpadanje. Dirkači pa so dirkali v povsem enakih dirkalnikih, kar je še popestrilo dogajanje na zelo kratki in zaviti progi. V predtekmovanju so dirkači vozili mitsubishi lancerja, v finalu pa opel antaro, posebej prirejeno za reli tekmovanja.

V finale sta se uvrstila izkušeni Schwarz in Abbring. Po napetem razpletu je prvi Rally All Stars dobil slednji. Glede na obravnavanje vseh prisotnih pa se zdi še kako verjetno, da bo tovrstna prireditev v Poreču postala tradicionalna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.