Šport
39 ogledov

V trku z avtomobilom umrl vrhunski kolesar

Mike Hall Profimedias
Na dirki čez Avstralijo je življenje izgubil vrhunski ultramaratonski kolesar Mike Hall.

Eden najboljših ultramaratonskih kolesarjev na svetu Mike Hall je umrl, potem ko ga je na dirki  Indian Pacific Wheel race od Pertha so Sydneyja podrl avtomobil. Britanec, ki je bil na dirki sicer uvrščen na drugo mesto, je poškodbam podlegel na mestu nesreče.

Na 5.500 kilometrov dolgi preizkušnji je vodil Belgijec Kristof Allegaert, ki pa so ga po nesreči kolega ustavili, organizatorji pa so odpovedali dirko. Na pot čez Avstralijo se je sicer podalo 70 kolesarjev, vozili pa so brez spremljevalnih ekip.

Leta 2012 je Hall osvojil preizkušnjo World Cycle Race, ki kolesarje popelje okoli sveta, v letih 2013 in 2016 je zmagal na dirki Tour Divide po Skalovnem gorovju v ZDA in Kanadi, leta 2014 pa je bil najboljši tudi na Trans Am Bike Race preko ZDA od Pacifika do Atlantika. Bil je tudi organizator dirke Transcontinental Race, ki prečka Evropo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.