Šport
21 ogledov

Velenjčani še drugič premočni za Chambery

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja na tekmi šestega kola Lige prvakov še drugič visoko premagali francoski Chambery (31:25). Velenjčani so se na drugem mestu izenačili s skopskim Metalurgom.

Velenjska zasedba je v šestih dneh drugič zapored ugnala Chambery, skupno pa dosegla četrto zmago v skupinskem delu Lige prvakov v tej sezoni. Izbranci Branka Tamšeta so se po nedavnem "sprehodu" v mestecu pod Savojskimi Alpami tokrat morali veliko bolj potruditi za končno zmago, po ne preveč kakovostni predstavi pa so vendarle strli odpor francoskih podprvakov.

Slovensko-francoski klubski dvoboj v Rdeči dvorani se je začel v "revolveraškem slogu". Obe ekipi sta več pozornosti namenili napadalnim akcijam, obrambo pa povsem zanemarili. V uvodnih petih minutah sta obe zasedbi dosegli po štiri gole, velenjska pa je prva naredila kakovostni korak naprej v obrambi in si po tej zaslugi priigrala otipljivo prednost štirih golov, saj je v 15. minuti povedla z 9:5.

Tri izključitve v razmaku 20 sekund

Slovenski prvaki so prednost treh do štirih golov zadržali tudi med 20. in 22. minuto, ko sta romunska sodnika Sorin-Laurentio Dinu in Constantin Din v razmaku dvajsetih sekund izključila Fahrudina Melića, Mateja Gabra in Marka Bezjaka. Zdesetkane ose so v tem obdobju prikazale modro igro, Francozi so se jim sicer približali na dva gola zaostanka (11:9), po vrnitvi na igrišče pa je Melić dosegel dva zaporedna gola in povišal na 13:9.

Velenjčani so si najvišjo prednost v prvi polovici tekme priigrali v 30. minuti, ko so po zadetkih Bezjaka oziroma Jureta Dolenca povedli za pet (17:12 in 18:13). Velenjčani so v drugem polčasu zadržali prednost iz prvega polčasa. Hitro so si priigrali prednost šestih golov (19:13), nato pa z rutinsko predstavo tekmece vseskozi imeli pod svojim nadzorom.

Francozi so se jim po izključitvi Petra Puclja in Dina Bajrama sicer v 40. minuti približali na štiri gole zaostanka (22:18), tri minute kasneje pa na tri (23:20). Tamšetovi varovanci v zadnjih petnajstih minutah niso blesteli, njihova igra v napadu in obrambi ni bila dovolj kakovostna, navkljub temu pa v nobenem trenutku niso ogrozili svoje zmage.

V slovenski ekipi sta Dolenec in Melić dosegla po osem, Bezjak šest golov, vratar Ivan Gajić pa je zbral 14 obramb. V francoski zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Guillaume Gille s šestimi, Olivier Marroux pa je prispeval pet zadetkov.

Velenjčani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 1. decembra, ko bodo gostovali pri ruskih podprvakih iz Sankt-Peterburga, ki so jih na prvi medsebojni domači tekmi prepričljivo premagali s 35:22.

Liga prvakov, skupina C, 6. kolo:

Gorenje Velenje : Chambery 31:25 (18:13)
Melić 8 (2), Dolenec 8 (1), Bezjak 6, Gaber 3, Gams 3; G. Gille 6, Marroux 5, Paty 4, Panić 3

Vive Kielce : Metalurg Skopje 21:20 (8:12)

Nedelja:
Silkeborg - Sankt-Peterburg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.