Šport
15 ogledov

''Villa je nezamenljiv, toda rešitve so vsepovsod''

David Villa zlom noge mavec gips bolnišnica okrevanje EPA
Selektor španske reprezentnace Vicente del Bosque je oznanil ekipo 23 nogometašev, ki bodo državo zastopali na letošnjem evropskem prvenstvu. Na seznamu ni Adriána Lópeza in Roberta Soldada, medtem ko sta svojo pot v reprezentanco našla Álvaro Negredo in Pedro. Selektor priznava, da bo težko našel zamenjavo za Davida Villo.

David Villa še vedno ni okreval po zlomu noge, zato Vicente del Bosque že pošpešno išče najboljše možne rešitve. Selektor je izrazil obžalovanje, da se nekateri igralci niso uvrstili na seznam, vendar poudarja, da so vsi udeleženi tam zaradi svojih kvalitet. Španec je tudi zaupal, da je bila sestava ekipe skrbno premišljena.

''Verjetno nismo nič bolj prepričani, kot mnogi drugi, toda veliko smo razmišjlali o tem in poskušali narediti, kar mislimo, da je najboljše. Seznam je dokončen samo v tem trenutku, ker se lahko marsikaj zgodi. Morda nekdo pred začetkom ne najde forme ali pa ga mučijo poškodbe,'' je povedal del Bosque.

Veliko dvomov je v reprezentanco vnesla tudi odsotnost Ville, ki ga bo še posebej težko nadomestiti. ''Villa je zaradi svoje učinkovitosti v zadnjih letih nezamenljiv. Nihče ni boljši od njega, a rešitev moramo poiskati. Imamo Mato, Silvo, Iniesto, Pedra... Rešitve so vsepovsod,'' je zaključil Španec.

Seznam:

Vratarji: Casillas, Valdés, Reina;

Branilci: Arbeloa, Piqué, Ramos, Juanfran, Albiol, Jordi Alba, Javi Martínez;

Vezisti: Xabi Alonso, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Juan Mata, Cazorla, Cesc Fábregas;

Napadalci: Silva, Navas, Llorente, Pedro, Negredo and Fernando Torres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.