Šport
24 ogledov

Vojaški veteran do prve zapestnice

Nekdanji vojak je zdaj izvrsten "pokeraš". (Foto: cardplayer.com) Žurnal24 main
Prve ne pozabiš nikoli in to bo držalo tudi za vojaškega veterana Franka Kasselo, ki je na deset tisoč dolarjev vrednem 7-Card Stud turnirju prišel do svoje prve WSOP zapestnice v karieri.

Torek je bil dan Franka Kassele, saj je vojaški veteran na 10.000 $ 7-Card Stud turnirju prišel do svoje prve WSOP zapestnice, ki bo v njegovi zbirki za vedno zavzemala prav posebno mesto, saj ne le da gre za njegovo prvo zapestnico, temveč je moral na poti do nje opraviti tudi s samimi velikimi imeni iz sveta pokra, kar daje njegovemu dosežku zagotovo še neko dodatno težo. Na Turnirju #13 je pred začetkom finalne mize v vodstvu David Baker, mladi spletni profesionalci pa so na Turnirju #17 pokazali, kaj zmore mlada kri.

Turnir #13: 1.000 $ No-Limit Hold'em
Le 9 igralcev je preživelo prve tri dni tega turnirja in se bodo tako jutri pomerili za naslov in čislano zlato WSOP zapestnico. In kdo so srečneži, ki se jim je uspelo prebiti na finalko? To so Jared Hamby, Daniel Thomas, Matthew Vance, Jeffrey Gross, Mats Gavatin, Nicholas Heather, David Baker, Kyung Han ter Steven Geare.

Jutrišnja finalka bo torej prava mešanica mladostne zaletavosti in izkušenj ter spopada amaterskega svetova s profesionalnim, kar skorajda zagotavlja še en zelo zanimiv dan na turnirju 1.000 $ No-Limit Hold'em.

Zadnji, ki je še odpadel danes, je bil Daniel Duong, ki je v svoji zadnji igri vse stavil na {10-Hearts}{8-Hearts}, David Baker pa je njegov all-in izenačil z {A-Diamonds}{Q-Spades}. Skupne karte {10-Spades}{3-Clubs}{4-Spades}{5-Spades}{A-Clubs} so nato obema igralcema podarile po en par, a je bil Bakerjev par višji in tako se je on prebil na finalno mizo turnirja, Duong pa se je moral posloviti.

Turnir #15: 10.000 $ Seven-Card Stud Hi-Low Split-8 or Better World Championship
Pred petimi leti je Kasselo na poti do prve WSOP zapestnice ustavil Johhny Chan, ki ga je kar malce nepravično izločil, potem ko je sestavil tris kraljic in premagal Kasselin par asov. Chan je takrat osvojil svojo 10. zapestnico, Frank pa je turnir končal na 4. mestu, pet let kasneje pa je na vrsto prišel tudi Kassela.

Vojaški veteran je moral na poti do naslova ugnati morda celo najtežjo zasedbo katerega od letošnjih WSOP turnirjev, saj je na tem turnirju res kar mrgolelo zvezd, na finalko pa so se med drugim uvrstili tudi asi, kot so Jennifer Harman, Steve Zolotow, John Juanda, Kirill Rabtsov Vladimir Schmelev, Dario Minieri in Gary Benson. A na koncu sta se za naslov vendarle udarila Kassela in pa Allen Kessler, njun obračun pa je bil dokaj kratek, saj je prišlo do končne odločitve že po le nekaj odigranih igrah.

Kassela je v zadnji igri, s peto karto sestavil 2 para – sedmice in kraljice, Kessler pa na koncu ni premogel višjih dveh parov (imel je osmice in desetke) in tako sta na koncu WSOP zapestnica in nagrada v višini 447.446 $ romala v roke Franka Kassele.

Turnir #16: 1.500 $ No-Limit Hold'em Six-Handed
Carter Phillips
in Mikhail Lakhitov bosta zagotovo tudi jutri poskušala nadaljevati s takimi igrami, kot sta jih prikazovala danes, saj so ju le-te pripeljale na čelo skupine 16 preostalih igralcev Turnirja #16.

Tako Phillips kot tudi Lakhitov pa sta bila danes oba že zelo blizu izločitvi, saj je med drugim prvi tudi skoraj izločil drugega, potem ko je Rus zarinil s parom janezov, Phillips pa je njegovo stavo izenačil z {A-Spades}{10-Diamonds} in že na flopu ujel svojega asa. A na koncu tudi ta par asov ni zadoščal za zmago, saj je Lakhitov s preostalima skupnima kartama sestavil kar poker in se tako rešil pred izpadom, le nekaj ur kasneje pa je Rus že dihal za ovratnik tudi vodilnemu Phillipsu.

Turnir #17: 5.000 $ No-Limit Hold'em
Na tem turnirju smo bili prvi dan priča prikazu sposobnosti mlade generacije pokerašev, ki se je igre naučila predvsem na spletu, saj so danes na turnirju 5.000 $ NL Hold'em prevladovali Jeff "yellowsub86" Williams, Amit "amak316" Makhija in James "Flushy" Dempsey, ki so se prepričljivo prebili med 225 igralcev, ki bodo z igro nadaljevali jutri. To pa niso edina velika imena, ki jih bomo lahko jutri spremljali pri igranju na tem turnirju, saj so si napredovanje zagotovili tudi Brian Rast, Chino Rheem, Antonio Esfandiari, Jason DeWitt in Bryn Kenney.

Po svojem drugem zaporednem zmagoslavju na turnirjih serije LAPT se je v Las Vegas končno primajal tudi José »Nacho« Barbero, ki pa bo svoj prvi nastop na letošnjem prvenstvu WSOP verjetno želel kar se da hitro pozabiti. Argentinec je namreč že po nekaj urah naletel na Jasona Mercierja, ki je Barberu odčital pravo lekcijo in ga ekspresno poslal med gledalce. Tam pa »Nacho« ni bil prav dolgo osamljen, saj so se mu kaj kmalu pridružili tudi Noah Boeken, Hevad Khan, Humberto Brenes, Bill Chen ter lanskoletni zmagovalec Glavnega turnirja WSOP − Joe Cada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.