Šport
291 ogledov

Vuelta brez prvega slovenskega aduta

Luka Mezgec dirka po Sloveniji 2. etapa Anže Petkovšek Slovenski kolesar Luka Mezgec.
V Malagi se bo v z osem kilometrov dolgim kronometrom začela kolesarska dirka po Španiji.

Za slovenske ljubitelje tega športa zagotovo ne bo tako zanimiva kot Tour, saj bosta nastopila le Luka Mezgec in Luka Pibernik, ki se za vrh ne bosta borila, a mednarodno gledano se obeta zanimiva preizkušnja, saj bo na startu kar nekaj zvezdnikov.

Krog favoritov je širok, izrazitega favorita ni, najboljši štirje tekmovalci s Toura ne bodo tekmovali, bodo pa nekateri poskušali zaceliti rane, ki jim je prinesla dirka po Franciji. Predvsem to velja za Italijana Vincenza Nibalija in Avstralec Richiea Porta, ki sta morala dirko po Franciji končati zaradi padca oziroma poškodbe.

Tritedenska dirka, dolga dobrih 3200 kilometrov je pisana na kožo hribolazcem, kar devet etap bo imelo cilj na vrhu vzpona. Poleg uvoda bo še ena vožnja na čas, ura resnice čaka kolesarje v 16. etapi, ko bo kronometer dolg 32 kilometrov.

Tudi sprinterji bodo lahko prišli na svoj račun, a sprinterska konkurenca ni tako zanimiva, čeprav bo tudi nastopil neuničljivi Slovak Peter Sagan. Poleg njega se bodo za etapne zmage zagotovo borili Italijan Elia Viviani, Francoz Nacer Bouhanni, Italijan Matteo Trentin in še kdo, želja Slovencev je, da se bo kakšna možnost ponudila tudi Mezgecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice