Šport
29 ogledov

Za finale vsakemu Ukrajincu 13 milijonov €

Voronin Dmitrijev Ukrajina Estonija prijateljska tekma Kufstein EPA
Ukrajinski nogometaši bi na evropskem prvenstvu lahko obogateli za rekordnih 13 milijonov evrov, če bi jim uspelo pripraviti prvovrstno senzacijo in osvojiti naslov prvakov. Samo za eno zmago bo vsak član reprezentance po besedah Grigorija Surkisa, predsednika nogometne zveze Ukrajine, dobil 500 tisoč evrov.

"Imamo boljše finančne nagrade v primerjavi s premijami ostalih ekip," je dejal predsednik ukrajinske nogometne zveze Grigorij Surkis. In ni lagal – ukrajinska reprezentanca, ki bo kljub domačemu terenu ena izmed "outsiderjev" turnirja, bi že za eno zmago v skupinskem delu prejela 500 tisoč evrov "po glavi", medtem ko remi Ukrajincem prinaša pol manjšo vsoto.

Uvrstitev v četrtfinale prinaša dodatna dva milijona evrov, tako kot polfinale. Uvrstitev v finale pomeni bonus treh milijonov evrov, dodatnih 4,5 milijona pa bi posamezni nogometaš prejel, če bi Ukrajina turnir tudi osvojila.

Želodčne težave okužile ekipo

Ekipo so v zadnjih dneh sicer prizadele skrivnostne želodčne težave, ki so ogrozile tudi torkovo prijateljsko tekmo s Turčijo, a so Ukrajinci obračun vseeno odigrali in prepričljivo izgubili (0:2). Tiskovni predstavnik ekipe Aleksander Glivinski je kljub vsemu že zatrdil, da oboleli nogometaši dobro okrevajo.

"Danes zjutraj (v sredo, op. a.) so tekli, zato pričakujemo, da bodo pripravljeni za otvoritveno tekmo s Švedsko," je dejal za Reuters. Zdravnik ekipe Leonid Mironov je za časopis Sport Express dodal, da so prve simptome opazili v ponedeljek, ko je zbolel maser ekipe.

"Komaj je zaključil svoje delo. Ob štirih zjutraj (v torek) je k meni prišel še Denis Garmaš z enakimi težavami. Malce kasneje so se slabo počutili še Taras Mihalik, Andrej Voronin, Artem Milevski, Andrej Ševčenko in Anatolij Timoščuk," je dejal Mironov.

Vezist Garmaš je proti Turčiji igral kljub bolezni, saj se je želel dokazati selektorju Olegu Blohinu, ki ga ni uvrstil v ekipo za zadnji tekmi z Estonijo in Avstrijo. "Garmaš je bil v najslabšem stanju, močno je bruhal in želodec smo mu mogli očistiti z vsemi mogočimi metodami. Močno si je želel igrati in pred tekmo je rekel, da se počuti dobro," je dodal Mironov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.