Šport
28 ogledov

Za prvo zmago po 15 letih dobili podgane

Florida Panthers
1/3
Reuters
Navijači hokejistov Floride Panther so prvo domačo zmago v končnici lige NHL po 15 letih proslavili na svojevrsten način. Na led so po zmagi nad New Jerseyjem zmetali plastične podgane.

Hokejisti Florida Panthers so po 5147 dneh spet okusili slast zmage v končnici pred domačimi navijači.

Navijač Frank Rekas, ki na tekme hodi zadnjih štirinajst let, v končnici ni niti enkrat videl zmage svojih ljubljencev, zdaj pa je lahko na led vrgel svojo prvo podgano, kar je navada navijačev na Floridi.

Oktobra leta 1995 je pred dvobojem s Calgaryjem v slačilnico Floride pritekla podgana. Napadalec Scott Mellanby jo je ubil s hokejsko palico, zatem pa nasprotniku na ledu zabil dva gola. To je bila njihova prva zmaga v sezoni, ki je pomenila neverjeten preobrat in niz zmag, kakršnega prej niso poznali. Na vsaki naslednji tekmi so navijači po golu Panterjev na led metali plastične podgane. Hokejisti Floride so igrali vrhunsko in se uvrstili v končnico. V prvem krogu končnice so izločili Boston, zatem Philadelphio, v finalu konference pa še Pittsburgh.

"Klub je moral angažirati 40 ljudi, da so po vsakem zadetku čistili led, saj se je tam znašlo tudi po 3.000 plastičnih podgan," se spominja Mellanby. Dvorana, ki nikoli ni bila polna, je postala pretesna. V slaščičarnah je bila glavna specialiteta torta v obliki podgane. "Mene nihče ni poznal po imenu. Vsi so me imenovali tisti, ki je ubil podgano," dodaja Mellanby.

Od zmage proti Pittsburghu pa do zdajšnje proti Devils je minilo 5147 dni, oziroma 1157 tekem. Vseh 15 let je bil domači led bel, letos, ko so se spet uvrstili v končnico, pa jim je zveza prepovedala metanje podgan na led po vsakem zadetku. Plastični glodalci lahko na led priletijo le po koncu tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.