Šport
13878 ogledov

Žalujoči Đoković izzval bes na Dunaju

novak đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je v četrtfinalu turnirja na Dunaju senzacionalno izgubil proti "srečnemu poražencu" Lorenzu Sonegu.

Bolj kot sam poraz je v javnosti odmeval končni izid, saj je Lorenzo Sonego, trenutno 32. igralec sveta, ki je v kvalifikacijah klonil proti Aljažu Bedenetu, a se je nato v glavni žreb uvrstil kot srečni poraženec (LL), prvega igralca sveta z igrišča odpihnil z izidom 6:2, 6:1.

Đoković je s tremi dobljenimi igrami doživel najhujši poraz številke ena v zadnjih 20 letih. Srbski šampion, ki je bil letos praktično nepremagljiv, dokler ni v finalu Roland Garrosa naletel na noro razpoloženega Rafaela Nadala, je prav tako vknjižil najhujši poraz v dvobojih na dva dobljena niza, saj še nikoli prej ni osvojil manj kot štiri igre, niti v času, ko je kot 16-letni up prodrl na ATP tour. Za piko na i ga je na igrišču prvič ponižal 'srečni poraženec', saj še nikoli prej ni izgubil proti osmoljencu zadnjega kroga kvalifikacij.

 | Avtor: Epa Epa
Zanimive okoliščine so vzbudile sum, da Đokovićev poraz ni bil naključje. Dejstvo je, da je Srb na Dunaj pripotoval z namenom, da bi si zagotovil prvo mesto ob koncu sezone. Za dosego tega cilja je potreboval samo dve zmagi, kar mu je tudi uspelo, preden je nato v četrtfinalu "razpadel" na igrišču. 

Ker je namerno izgubljanje tekem resen prekršek, so se v javnosti pojavile zahteve po sankcijah, vendar ATP za zdaj ne razmišlja o kazni, bržkone tudi zato, ker je Srb tik pred začetkom prejel pretresljivo novico.

Đoković je namreč pred dvobojem izvedel za smrt 83-letnega metropolita Amfilohija Radovića, vodje srbske pravoslavne cerkve v Črni gori, ki je bil okužen s koronavirusom.

"Če sem povsem iskren, mi ni bilo do igranja tenisa. Novica me je zelo prizadela, vendar ne toliko, da ne bi mogel igrati. Resnica je tudi ta, da sem na Dunaj prišel z določenim ciljem, ki sem ga izpolnil. Pomirjen sem z rezultatom," je povedal in dodal: "To je bil čuden dan, a zdaj je, kar je. Obračam nov list. Zdaj bom nekaj časa preživel z družino. Vračam se v Srbijo, nato se bom pripravil na London za čim boljši zaključek sezone."

Na te besede se je precej burno odzval direktor turnirja na Dunaju Herwig Straka, ki je obsodil tenisačev apatičen odnos do bolečega poraza. "Takšne izjave so povsem nepotrebne. Četudi tako razmišlja, mu tega ni treba govoriti na tiskovni konferenci," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.