Šport
27 ogledov

Zapestnici za Getzwillerja in Kleina

Tekmovanje na prvenstvu WSOP je v polnem teku. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na prvenstvu WSOP so podelili še 2 zapestnici in sicer na turnirjih 1.000$ No-Limit Hold'em in 1.500$ No-Limit Hold'em 6-Max. Nadela sta si ju Sean Getzwiller in Geffrey Klein.

Na turnirju 10.000$ Omaha Hi-Lo Championship so v igri za zmago ostali le še 3, medtem ko nas na turnirju 1.500$ No-Limit Hold'em Triple Chance le še ena izločitev loči od finalne mize. Začela pa sta se tudi dva nova turnirja, na katerih bodo na svoj račun prišli ljubitelji shootout in limit hold'em turnirjev.

Turnir #8: 1.000$ No-Limit Hold'em

Na 1.000$ No-Limit Hold'em turnirju so za naslov udarili preostali tri finalisti. Od teh je hitro odpadel Jon Turner ter tako prepustil Sadanu Turkerju in Seanu Getzwillerju, da sta se udarila za naslov najboljšega.

Sklepni obračun sta oba igralca začela s praktično enakim številom žetonov in nato uprizorila epski obračun, ki je trajal skorajda šest ur, preden je kot edini z žetoni, za mizo ostal Getzwiller. V zadnji igri dneva je Turker pred flopom zarinil z {A-Hearts}{9-Spades}, Getzwiller pa je njegovo stavo izenačil s {5-Hearts}{5-Diamonds}. Vseh ugibanj o zmagovalcu je bilo konec že na flopu {J-Diamonds}{5-Clubs}{4-Diamonds}, ko je Getzwiller svoj par spremenil v tris. Turkerju nista bili v pomoč niti zadnji karti – {8-Clubs} in {K-Hearts}, tako da so po pravem maratonu naslov prvaka, WSOP zapestnica in 611.185$ romali v roke Seanu Getzwillerju.

Turnir #10: 1.500$ No-Limit Hold'em - 6 Handed

Za zadnji dan tega turnirja se je za mize vrnilo še 15 tekmovalcev, ki pa so se nato hitro udarili med seboj in po vsega nekaj več kot uri igre, sestavili zasedbo finalne mize. Pred začetkom le te, pa je bil z 2,45 milijona žetoni v vodstvu David Vamplew.

A tudi ta prednost Vamplewu ni zadoščala za uspešen napad na skupno zmago, saj je Škot turnir končal na 4. mestu, za naslov pa sta se v heads-up delu turnirja pomerila Eddie Blumenthal in Geffrey Klein.

Pred začetkom njunega obračuna je bil v boljšem položaju Blumenthal, ki je imel pred seboj kar 7,85 milijona žetonov, medtem ko jih je imel izzivalec le 800.000. Slednji je kljub velikemu zaostanku nato prevzel vlogo agresorja in iz igre v igro prihajal do novih žetonov, dokler ni bil njegov kup še enkrat večji od nasprotnikovega. V tistem trenutku je Blumenthal zarinil s {7-Spades}{7-Diamonds}, Klein pa je njegovo stavo izenačil z {A-Diamonds}{K-Spades}. Američan je bil za svojo pogumno potezo nagrajen, saj so skupne karte {8-Diamonds}{5-Diamonds}{5-Hearts}{K-Diamonds}{Q-Diamonds} tehtnico prevesile na njegovo stran ter mu prinesle njegovo prvo zapestnico in pripadajočih 544.388$.

Turnir #11: 10.000$ Omaha Hi-Lo Championship

Pred začetkom tretjega dneva turnirja 10.000$ Omaha Hi-Lo Championship je bilo v igri za zmago še 22 igralcev, po kar 10 urah igre, pa se je ta številka zmanjšala na vsega tri.

Naslov bo iz najboljšega izhodišča naskakoval George Lind, ki je v treh dneh uspel nabrati nekaj več kot 2,8 milijona žetonov. Tesno za petami mu je Steve Billirakis, ki bo s seboj a finalko prinesel 2,46 milijona žetonov, medtem ko bo Viacheslav Zhukov v lovu za nasprotnikoma, kaj hitro moral spraviti v igro svojih preostalih 740.000 žetonov, če se še želi priključiti bojem za naslov.

Turnir #12: 1.500$ Triple Chance No-Limit Hold'em

Na dvanajstem turnirju letošnjega prvenstva WSOP smo potem, ko je izpadel Jerry Wong najprej dobili imena vseh prejemnikov nagrad, nato pa smo dobili še zasedbo neuradne finalne mize. Na le to se bo z največ žetoni vračal Nicholas Rampone.

Kot že rečeno, je bil zadnji, ki je na tem turnirju ostal praznih rok Jerry Wong. Slednji je dlje časa potrpežljivo čakal in nazadnje le dočakal ase, s katerimi je v igro spravil svojih poslednjih 9.400 žetonov. Njegov all-in je s {K-Hearts}{Q-Spades} izenačil Justin Chan in bil po začetnem začudenju navdušen nad svojo potezo. Skupne karte {4-Hearts}{K-Clubs}{J-Clubs}{Q-Diamonds}{8-Hearts} so mu namreč podarile 2 para, ki sta zadoščala, da je Wonga poslal med gledalce.

Turnir #13: 1.500$ No-Limit Hold'em Shootout

Še en turnir, ki je v Rio privabil trume igralcev je bil 1.500$ No-Limit Hold'em Shootout. Prijavnino za slednjega je namreč vplačalo kar 1.440 igralcev, kar je celo 43 igralcev več kot lansko leto. A kako ta turnir tudi ne bi bil tako vabljiv za igralce, ko pa ima povsem preprost koncept – osvoji svojo mizo in pridi do denarja. Osvoji drugo mizo in se uvrsti na finalko. Zmagaj še na tretji mizi in domov boš odhajal z WSOP zapestnico.

Odigran je bil prvi del turnirja, katerega je preživelo 160 tekmovalcev, med katerimi je tudi cel kup asov kot so Scott Montgomery, Daniel Negreanu, Eddy Sabat, Greg Raymer, Jennifer Tilly, Victor Ramdin, Max Pescatori, Bertrand "ElkY" Grospellier, Eric Baldwin ter Eric Mizrachi.

Turnir #14: 3.000$ Limit Hold'em

Pika na i že tako zelo zanimivemu dnevu pa je bil prvi dan turnirja 3.000$ Limit Hold'em. Na njem je nastopilo 337 igralcev, ki so se pomerili za drugo Limit zapestnico letošnjega prvenstva in nagrado v višini nekaj več kot 200.000$. Kot ponavadi pa se je izkazalo, da je to turnir, ki privlači skorajda samo najboljše pokeraše tega sveta, saj so bili med nastopajoči danes tudi Dutch Boyd, Michael Mizrachi, Ted Forrest, Matt Stout, Jeff Lisandro, Thor Hansen, Eli Elezra, David Benyamine, Scott Clements, Sorel Mizzi, Jason Mercier in Al "Sugar Bear" Barbieri.

Po prvem dnevu turnirja je v vodstvu Markus Herbel, ki mu je danes uspelo zbrati 73.000 žetonov, vendar pa mu za ovratnik že dihajo Marco Traniello (54.000), Victor Ramdin (44.000), Shaun Deeb, Jeff Shulman in Matt Glantz. Prvi dan je preživela nekaj več kot polovica vseh igralcev, ki bodo igrali vse dokler ne bo znana zasedba finalne mize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.