Šport
25 ogledov

Žemlja preskočil Bubko, zdaj Federer!

Grega Žemlja Reuters
Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v prvem kolu turnirja ATP v katarski Dohi z nagradnim skladom 1,02 milijona dolarjev premagal Ukrajinca Sergeja Bubko. Žemlja je sina nekdanjega slovitega atleta in skakalca s palico po uri in 32 minutah ugnal s 4:6, 6:1 in 6:1. Blaž Kavčič v Chennaiju izgubil dobljeno tekmo.

Drugega najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP bo v drugem kolu čakal zmagovalec švicarsko-ruskega dvoboja Roger Federer Nikolaj Davidenko, to pa je v večernih urah pričakovano postal Švicar, ki je Rusa premagal z dvakrat po 6:2 . Žemlja, ki je na 116. mestu lestvice ATP, se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij. Najprej je premagal Nemca Dominika Mefferta, nato Rusa Konstantina Kravčuka, v zadnjem kvalifikacijskem dvoboju pa še Nizozemca Jesseja Huto Galunga.

Blaž Kavčič je v prvem kolu turnirja ATP v indijskem Chennaiju z nagradnim skladom 398.250 dolarjev izgubil z Belgijcem Stevom Darcisom s 6:4, 5:7 in 3:6. Najboljši slovenski teniški igralec na lestvici ATP je v drugem nizu vodil s 5:1, nato pa je vidno popustil in klonil po treh nizih. Darcis se bo v drugem krogu pomeril z drugopostavljenim Špancem Nicolasom Almagrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.