Šport > Zimske olimpijske igre 2018
1161 ogledov

Odmislite potres, pazite se mraza!

potres južna koreja Epa
Organizatorji poudarjajo, da ni razloga za preplah.

Jug Južne Koreje, kjer pravkar potekajo zimske olimpijske igre, je v nedeljo stresel potres z močjo 4,6. Epicenter potresa je bil v bližini obmorskega mesta Pohang, približno 170 kilometrov jugovzhodno od olimpijskega mesta Pyeonchang. 

Agencije ne poročajo o žrtvah ali gmotni škodi.

potres južna koreja | Avtor: Epa Epa

Udeležencem in obiskovalcem olimpijskih iger so se na pametnih telefonih prikazala še opozorila o veliki nevarnosti požara, ki bi lahko izbruhnil zaradi suhega in vetrovnega vremena, vendar organizatorji svarijo: "Pazite se mraza!"

"Vsi objekti so zgrajeni tako, da lahko prestanejo potres s močjo več kot 7,0," je zagotovil tiskovni predstavnik OI Sung Baik-you in dodal, da je veliko bolj zaskrbljujoč mraz. 

Za danes vremenoslovci napovedujejo temperature okoli minus 14 stopinj Celzija, zaradi močnega vetra pa bo občutek, kot da je minus 25 stopinj.

veleslalom vratca Nov zaplet Šport Mazejeva ostaja aktualna olimpijska prvakinja Nehvaležno Šport Slovenski tabor v napetem pričakovanju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice