Šport > Zimski športi
6279 ogledov

Bronasti olimpijec presenetil: "Zaman me boste iskali"

Mackenzie Boyd-Clowes Epa
Kanadski smučarski skakalec se je še drugič v karieri odločil za tekmovalni premor.

Na startni vrsti uvodne letošnje preizkušnje svetovnega pokala smučarskih skokov v Ruki (24. november) ne bo kanadskega skakalca Mackenzieja Boyd-Clowesa.

Dvaintridesetletni dobitnik bronastega odličja z ekipne tekme na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu je namreč še drugič prekinil svojo kariero, potem ko je pred leti že izpustil celotno sezono 2014/2015.

"Če me boste iskali na skakalnici ob začetku zimske sezone, me ne boste našli. Vzel si bom premor in ostal v Kanadi. Vsem želim lepo sezono. Gledal vas bom," je na družbenem omrežju sporočil kanadski skakalec.

Boyd-Clowes je karieri je zbral tri uvrstitve med najboljšo deseterico, njegova najboljša uvrstitev pa ostaja šesto mesto z druge tekme v Engelbergu konec leta 2020. Tisto sezono je končal na 32. mestu skupnega seštevka.

Največji karierni uspeh je dosegel z bronasto medaljo na mešani ekipni tekmi na OI v Pekingu (2022). Zlato je na tisti tekmi osvojila slovenska reprezentanca v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.