Šport > Zimski športi
346 ogledov

Fantastični Lanišek z rekordom skakalnice vodi po prvi seriji!

Anže Lanišek Profimedia
Anže Lanišek vodi po prvi seriji tekme v Ruki.

S tekmama v Ruki se po tritedenskem premoru nadaljuje sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške. Že v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu šele danes zjutraj, je zablestel Anže Lanišek, ki je premagal vso konkurenco.

Odlično formo pa je potrdil tudi na tekmi, saj je z novim rekordom skakalnice (149 metrov) s 158,4 točkami dobil prvo serijo. V drugo serijo so se sicer uvrstili vsi Slovenci, odlično pa sta nastopila tudi Lovro Kos (141,8) ter Peter Prevc (139,1), ki ob zelo majhnih razlikah držita enajsto in petnajsto mesto.

V drugi seriji bodo sicer nastopili tudi Timi Zajc (20., 132,4), Domen Prevc (21., 131,8) ter Žiga Jelar (125,8), ki je kot 30. za las ujel nastop v drugi seriji, katero bo tudi odprl.

Lanišek je sicer lansko sezono prav v Ruki slavil svojo prvo in doslej edino zmago v svetovnem pokalu, na zelo dobri poti pa je tudi letos, saj ima pred Stefanom Kraftom (153,2) in Halvorjem Egnerjem Granerudom (153) več kot 5 točk prednosti, 

REZULTATE V ŽIVO LAHKO SPREMLJATE TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice