Šport > Zimski športi
42860 ogledov

Italijanski smučar in njegovo dekle umrla v grozljivih okoliščinah

Instagram
V gorski nesreči sta v tragičnih okoliščinah življenje izgubila nekdanji profesionalni smučar in njegova izbranka.

Športni svet je pretresla tragična novica o smrti nekdanjega alpskega, nazadnje pa hitrostnega smučarja, Italijana Jeana Daniela Pessiona (28) in njegove partnerke Elise Arlian (27). 

Smučarski par se je smrtno ponesrečil pri 700 metrov globokem padcu med vzponom na goro Monte Zerbion (2719 metrov) v Peninskih Alpah.

Obširna reševalna akcija je stekla po prijavi zaskrbljenih družinskih članov. Policija si je pri lociranju trupel pomagala s signalom mobilnega telefona, temu pa je sledilo večurno preletavanje območja. Pokojnika sta bila ob najdbi prekrita s snegom. Po poročanju italijanskih medijev sta bila objeta in povezana z reševalno vrvjo. Okoliščine nesreče so še predmet preiskave.

"Iskalna akcija je trajala ure in ure, saj ni bilo nobenih sledi, kje naj bi do nesreče prišlo," poroča italijanski RAI in dodaja: "Bila sta tik pod vrhom, ko ju je nenadoma izdala gora, ki sta jo oboževala."

Sožalje je po objavi tragične novice izrekla tudi italijanska smučarska zveza.

Pession je bil eden najboljših hitrostnih smučarjev na svetu ter velik ljubitelj plezanja in alpinizma. V sezoni 2020/2021 je bil 15. v skupnem seštevku svetovnega pokala, leta 2022 pa je osvojil 22. mesto na tekmi svetovnega prvenstva. 

Arlian je bila nekdanja smučarska tekačica, inštruktorica smučanja v lokalnem klubu in osnovnošolska učiteljica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:15 05.junij 2024.

    Adrenalinski odvisniki se tako in drugače izpostavljajo, sklepam, da z zavedanjem, da lahko pride tudi do najhujšega.

  • Avatar Leon
    Leon 13:58 05.junij 2024.

    R.I.P