Šport > Zimski športi
870 ogledov

Jelar: To je nekaj najlepšega

Žiga Jelar Profimedia
Trije Slovenci med prvimi petimi na tekmi svetovnega pokala.

Slovenski skakalci so prišli do izjemnega uspeha na drugi tekmi v Lillehamerju. Zmagal je Poljak Kamil Stoch, na stopničke pa sta stopila še Slovenca Žiga Jelar in Timi Zajc.

"Za menoj je super dan! Sploh zato, ker so to moje prve stopničke v karieri, poleg tega se mi je na odru pridružil še Timi Zajc, moj moštveni kolega. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v karieri. Te skoke bom skušal peljati naprej do konca sezone," je po uspehu kariere dejal 22-letni skakalec kranjskega Triglava in zadovoljno dodal: "Verjamem, da sem s tem marsikomu dokazal, da sodim v sam vrh."

Za njim se je zvrstil Zajc, vodilni po prvi seriji, ki je prišel do četrtih posamičnih stopničk svetovnega pokala to zimo, potem ko je bil drugi in tretji na poletih na Kulmu ter tretji tudi v Titisee-Neustadtu.

"Zelo sem vesel, to so moje četrte stopničke letos. Res sem vesel, da mi je uspelo popraviti skoke od včerajšnje tekme na tej skakalnici, da sem našel rešitev in sem danes to tudi pokazal. V finalni seriji sem sicer še naredil manjšo napako, a s tretjim mestom sem zelo zadovoljen," je bil vesel tudi 19-letni Zajc.

Žiga Jelar, Timi Zajc Izjemno Šport Dva Slovenca na stopničkah, trije med pet

Za popoln slovenski uspeh trojice v "top 5" je poskrbel še Peter Prevc, ki je dan pred tem na isti napravi po natanko 1022 dnevih spet prišel do zmage v svetovnem pokalu. Tudi danes je bil s svojimi nastopi zadovoljen. "Za mano je podobna tekma kot včeraj. Dobro sem oddelal svoje nastope, pristal sem na zelo dobrem petem mestu in grem lahko z dvignjeno glavo na naslednje prizorišče," je dejal po tekmi.

Slovenci so na veliki olimpijski skakalnici iz leta 1994 dosegli velik ekipni uspeh, poleg 2., 3. in 5. mesta sta do točk poleg omenjene trojice prišla še Anže Semenič z 20. ter Anže Lanišek s 23. mestom. Brez finala je ostal Domen Prevc.

"Dosegli smo naš najboljši moštveni uspeh na posamični tekmi. Dva fanta na stopničkah in trije med prvo peterico, to so sami odlični dosežki. Vsi trije so vrhunsko opravili svojo nalogo, naredili odlične skoke. Semenič je v finalu popravil svoj dosežek, tudi njemu čestitke. Lanišku pa se skoka nista najbolje posrečila. Imamo pa zelo, zelo močno ekipo in z veseljem se odpravljamo naprej v Trondheim," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Kvalifikacije v Trondheimu bodo na sporedu že v sredo, tekma bo v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.