Šport > Zimski športi
1731 ogledov

Kakšna tragedija! Bivši mladinski svetovni prvak v skokih umrl v nesreči

Joonas Ikonen Profimedia
Tragična novica je včeraj prišla iz Finske. Nekdanji domači skakalec in trener Joonas Ikonen, mladinski svetovni prvak iz Rovaniemija leta 2005, je umrl v nesreči s čolnom. Bil je star 37 let.

Skakalec iz Kuopia svojih mladinskih uspehov nikoli ni prenesel v odrasle skoke, poroča specializirani portal za smučarske skoke skijumping.pl.

V svetovnem pokalu je Joonas Ikonen zabeležil le eno relativno uspešno sezono. V sezoni 2005/06 je zbral 155 točk, kar mu je pomenilo 30. mesto v skupni razvrstitvi.

Največja uspeha sta bila 7. in 9. mesto v Saporu, to pa sta bili tudi njegovi edini uvrstitvi v prvo deseterico tekmovanj najvišjega ranga. Sledil je strm padec forme, več let se je boril za vrnitev med najboljše, a je v sezoni 2010/11 dokončno obupal. 

Kot je sam trdil, so mu boljšo kariero onemogočile ponavljajoče se težave s koleni, pa tudi za smučarskega skakalca razmeroma visoka višina – 187 centimetrov.

Tragedijo so potrdili pri finskem smučarskem klubu Puijo. "Z žalostjo sporočamo, da je Joonas Ikonen, mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih iz leta 2005 in dolgoletni trener skakalne sekcije našega kluba, umrl v nesreči s čolnom," so zapisali na Facebooku. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.