Šport > Zimski športi
9617 ogledov

Kilde po hudem zapletu spet v bolnišnici: "To je zgodba brez konca"

Kilde Instagram
Norveški smučarski zvezdnik ima več mesecev po hudi nesreči še vedno resne zdravstvene težave.

Eden najuspešnejših alpskih smučarjev vseh časov Aleksander Aamodt Kilde je doživel nov zaplet na poti do popolnega okrevanja po januarskem padcu na smukaški tekmi v Wengnu, kjer je utrpel hudo poškodbe rame in živcev na desni nogi.

Čeprav je bilo zaradi okvare živcev sprva bolj zaskrbljujoče stanje njegove noge, mu v zadnjih tednih vse več preglavic povzroča rama, potem ko je po enem izmed posegov staknil trdovratno bakterijsko okužbo.

"Ko to postane najbolj razburljiv del tvojega dne, potem veš kje si. Ni ravno Kitzbühel," je z bolniške postelje sporočil Kilde. "Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, kje se nahajam. Spet v bolnišnici," je dodal 31-letnik.

Kilde | Avtor: Instagram Instagram

Norveškega smučarja so pred dnevi sprejeli v bolnišnico, potem ko niti s tritedensko antibiotično kuro niso uspeli razrešiti zapleta z bakterijsko okužbo.

"Po treh ednih jemanja antibiotikov me je spet premagala okužba, zato bo potrebno ramo znova očistiti. Tole se že zdi kot zgodba brez konca. Ob sebi imam vrhunsko ekipo in to bomo prebrodili skupaj, a za zdaj lahko samo čakam. Moral se bom boriti naprej in še naprej delati vse, kar bo potrebno. Na koncu bo vse v redu, v tem trenutku pa je to prava bitka," je dodal Norvežan.

Kilde je nekdanji zmagovalec svetovnega pokala, po dvakrat pa je slavil tudi v seštevku superveleslaloma oziroma smuka. V karieri je dobil 21 tekem za svetovni pokal, kar ga uvršča na 23. mesto večne moške lestvice. Na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu je bil srebrn v kombinaciji in bronast v superveleslalomu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • alojz73 18:56 23.avgust 2024.

    Upam,da M.S.pusti,kaj če s takšnim kripljem.

  • Ender3 11:46 23.avgust 2024.

    Ljubezen najboljše Ameriške smučarke ga bo rešila. Oba sta top športnika.