Šport > Zimski športi
10216 ogledov

Kubacki z novim zapisom o stanju soproge

Dawid Kubacki Profimedia
Dobra novica za družino Kubacki.

Poljski skakalec Dawid Kubacki je bil na dobri poti, da po koncu sezone stopi na zmagovalni oder v skupnem seštevku svetovnega pokala. A nato je prišla grozna novica, njegova žena Marta je s hudimi težavami srca končala v bolnišnici. Poljak je seveda nemudoma končal sezono in zadnji mesec prebil ob soprogini bolniški postelji.

Na njegovo dramo je na finalu sezone v Planici spomnil tudi slovenski as Anže Lanišek, ki je v skupni razvrstitvi prehitel Kubackega in zasedel tretje mesto v svetovnem pokalu. Poteza Slovenca, ki se je na stopničkah pojavil s kartonskim izrezom poljskega skakalca, je navdušila svetovno javnost, še zlasti poljske ljubitelje športa.

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Kubackijeva žena je v zadnjem času sicer dobro okrevala, zdaj pa se je naposled vrnila domov. "Doma smo in mirno lahko zapišem, da se je zgodil čudež, ki so ga omogočile roke doktorjev, medicinskih sester in fizioterapevtov. Hval vsem za vaše molitve, dobre želje, besede spodbude. Še vedno jih bomo potrebovali, saj Marta začenja z intenzivno rehabilitacijo, sam pa se bom učil iz nove realnosti," je na instagramu zapisal Kubacki, ki se je nato še enkrat zahvalil zdravniškemu osebju v bolnišnici v Zabrzeju.

"Odkrivam, da skoraj vsakdo od nas pozna nekoga, ki ima srčni spodbujevalnik ali po domače 'pacemaker'. Zdaj bom delil življenje s takšno osebo, svoje drugo življenje," je še dodal poljski skakalec.

Komentarjev 1
  • Yanez 21:01 14.april 2023.

    Vse dobro družini Kubacki! Upanje umira zadnje.

Sorodne novice