Šport > Zimski športi
546 ogledov

Lampičeva končala na stopničkah

Anamarija Lampič Epa
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da zaradi novega koronavirusa do konca sezone svetovnega pokala ne bo več tekem.

Fis je bila pred tem primorana odpovedati tudi sprinterske preizkušnje v Minneapolisu (17. marca) v ZDA ter zadnje tekme sezone v kanadskem Canmoru prihodnji konec tedna.

Odpovedane so tudi zadnje preizkušnje v sezoni v kanadskem Quebecu, ki bi morale biti 14. in 15. marca.

V skupnem seštevku sta podeljena oba velika kristalna globusa. Pri ženskah si ga je zagotovila Norvežanka Therese Johaug, pri moških pa Rus Aleksander Bolšunov.

Od Slovencev je bila najvišje uvrščena Anamarija Lampič, ki je sezono končala na 12. mestu (767 točk). Katja Višnar (127) je bila 46., Alenka Čebašek je z 11 točkami osvojila 93. mesto, Vesna Fabjan pa s točko manj 97.

Pri moških je Miha Šimenc zbral 105 točk in sezono končal na 53. mestu, Janez Lampič pa je osvojil 11 točk in je bil 124.

Planica 2019 Vračilo Šport Planica prestavljena, kaj zdaj z vstopnicami?

V sprinterskem seštevku pri ženskah pa je najboljša slovenska predstavnica Anamarija Lampič (472 točk) končala na tretjem mestu za Švedinjama Linn Svahn (509) in Jonno Sundling (486). Katja Višnar je bila v sprinterski razvrstitvi 18., Alenka Čebašek 64., Vesna Fabjan pa 66.

Moški seštevek v sprintih je dobil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo. Miha Šimenc je bil 21. sprinter sezone, Janez Lampič pa 74.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.