Šport > Zimski športi
4205 ogledov

Legendarni skakalec odkrito o ženi: "Krožniki so leteli po zraku"

Malysz Instagram
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov je delil nekaj zanimivih podrobnosti iz svojega zasebnega življenja

Legendarni poljski smučarski skakalec Adam Malysz je gostoval v televzijski oddaji To Zalezy, kjer je gledalcem ponudil vpogled v svoje zasebno življenje.

Med drugim je štirikratni osvajalec velikega kristalnega globusa spregovoril o odnosu z ženo Izabelo, s katero sta poročena od leta 1997.

Na skupni poti, ki traja že skoraj tri desetletja, sta premagala marsikatero oviro, njun odnos pa je bil na največji preizkušnji v prvih letih novega tisočletja, ko je bil Malysz na vrhuncu svoje kariere. 

"Najzahtevnejše je bilo obdobje od leta 2001 do 2006," je povedal nekdanji smučarski kakalec, ki je tistem času osvojil tri od skupno štirih velikih kristalnih globusov ter ob tem nanizal tudi številne druge uspehe. "Zaradi moje takratne priljubljenosti je bilo to za naju najtežje obdobje. Res nama ni bilo lahko," je dodal.

Malysz | Avtor: Instagram Instagram

Malysz velja za enega najboljših poljskih športnikov vseh časov, s svojimi uspehi na skakalnicah širom sveta pa je ključno pripomogel k razmahu priljubljenosti te športne panoge v državi. V karieri je osvojili skorajda vse, kar je osvojiti možno, velik neizpolnjen cilj pa je ostala zlata olimpijska medalja, potem ko je olimpijsko zgodbo v posamični konkuernci sklenil s tremi srebrnimi in bronastim odličjem. 

Tako kot vsak profesionalni športnik je moral tudi Malysz veliko žrtvovati za izpolnitev svojih kariernih ciljev, pri tem pa mu je ob strani vseskozi stala njegova izbranka. Njun odnos, kot pravi Malysz, se je skozi leta spreminjal, kljub vsem lepim in malo manj lepim trenutkom pa njuna vez ostaja nezlomljiva.

Malysz | Avtor: Print Screen Print Screen
"Vedno pravim, da smo zelo normalna družina. Včasih se prepiramo. Nikoli se nismo pretepali, a krožniki so že leteli po zraku. Vedno sem bil mnenja, da ni bistven prepir, ampak sprava. To se mi zdi najpomembneje," je povedal legendarni skakalec in dodal: "Morda sva ostala skupaj, ker nikoli nisva imela veliko skupnega časa. Jaz sem bil zelo veliko na poti, tako da se na nek način še danes spoznavana. Seveda prihaja do nesporazumov in situacij, v katerih se ne strinjava. A najpomembneje je, da se o tem pogovoriva in se poskušava razumeti. Ne pravim, da je enostavno."

Razkril je tudi, kdo od njiju je običajno prej pripravljen na spravo. "Odvisno, kdo je bil kriv za prepir. Sprva nama je bilo obema zelo težko priznati napake. Danes je to veliko lažje. Morda so to izkušnje. Tišina nikoli ne traja več kot dan ali dva. Včasih se je to vleklo precej dlje," je priznal.

Malysz | Avtor: Instagram Instagram

Malysz je tudi po koncu kariere ostal tesno povezan s smučarskimi skoki, pred dvema letoma pa je bil izvoljen za predsednika Poljske smučarske zveze (PZN).

Poljski skoki se v prihajajoči zimi, katere vrhunec bo nordijsko svetovno prvenstvo v Trondheimu, nadejajo rezultatskega napredka v primerjavi s lansko, v kateri njihovi skakalci niso zabeležili niti ene uvrstitve na stopničke.

Pri tem bodo računali tudi na pomoč avstrijskega skakalnega strokovanjaka Alexandra Stöckla, ki je po neslavnem razhodu z Norvežani zasedel mesto športnega direktorja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabela Małysz (@izamalysz)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabela Małysz (@izamalysz)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izabela Małysz (@izamalysz)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.