Šport > Zimski športi
11282 ogledov

Nemci šokirani nad odločitvijo Fisa, napovedujejo boj

Daniela Maier Profimedia
Nemka Daniela Maier bo morala vrniti olimpijski bron.

Švicarska smučarka prostega sloga Fanny Smith bo dobila bronasto medaljo za svoj nastop na olimpijskih igrah v Pekingu v smučarskem krosu. Tekmovalka in švicarska zveza sta se namreč pritožili na odločitev žirije tekmovanja in komisija za pritožbe jima je ugodila, je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Nemka Daniela Maier je tako namesto tretjega osvojila četrto mesto. "Seveda mi je ob tej odloitvi odleglo, saj sem bil ves čas prepričana, da nisem storila napake. Obenem mi je hudo za Danielo Maier, ki je zdaj prizadeta v tej situaciji," je v uradni izjavi sporočila Smithova.

Daniela Maier | Avtor: Epa Epa

Tekma je bila 17. februarja. Zmagala je Švedinja Sandra Naeslund, drugo mesto je osvojila Kanadčanka Marielle Thompson.

Tekmovalke so morale na razglasitev rezultatov nato čakati v cilju nekaj dolgih minut. Kot tretja je namreč ciljno črto prečkala Fanny Smith, ki pa so jo nato sodniki zaradi oviranja tekmice po ogledu posnetka diskvalificirali.

Komisija za pritožbe se je nato sestala štirikrat ter preučila tako videoposnetke kot tudi pisno dokumentacijo ter ugotovila, da je do kontakta med tekmovalkama prišlo nenamerno.

V Nemčiji so nad odločitvijo Fisa šokirani. "V sodelovanju z olimpijskim komitejem bomo preučili vse naše pravne možnosti," je sporočil tiskovni predstavnik Ralph Eder.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.