Šport > Zimski športi
1695 ogledov

Nore govorice glede Vonnove, je na vidiku velika senzacija?

Vonn Instagram
Nekdanja smučarska zvezdnica Lindsey Vonn naj bi se resno poigravala z idejo o vrnitvi na bele strmine.

Štirikratna zmagovalka svetovnega pokala v alpskem smučanju Lindsey Vonn razmišlja o vrnitvi v tekmovalne arene, piše švicarski časnik Blick. Američanka, ki bo čez en teden praznovala 40. rojstni dan, govoric ni komentirala.

Blick je zapisal, da bo Vonn nastopila kot predtekmovalka na tekmi svetovnega pokala v Beaver Creeku, če bo njena forma zadovoljiva, pa se bo nato vrnila v svetovni pokal.

Vonn, ki je na najvišji ravni tekmovala od 2000 do 2019 in vmes postala tudi svetovna prvakinja ter olimpijska zmagovalka v smuku, je letos opravila zamenjavo kolenskega sklepa zaradi številnih poškodb, ki jih je utrpela med kariero.

Vonn | Avtor: Instagram Instagram

Američanka je zmagala na 82 tekmah svetovnega pokala, kar jo uvršča na tretje mesto med rekorderji za rojakinjo Mikaelo Shiffrin (97) in Švedom Ingemarjem Stenmarkom (86).

Blick še poroča, da so Vonn nazadnje videli trenirati na ledeniku Rettenbach, kjer se bo konec oktobra začela nova sezona svetovnega pokala. Pred tem se je mudila na Novi Zelandiji z Red Bullom in enim izmed svojih nekdanjih trenerjev.

Po pisanju dobro obveščenih medijev je priostnost v Söldnu zanimiva tudi zato, ker to ni prizorišče, kjer bi se v tem delu koledarskega leta snemalo promocijske vsebine, temveč so tamkajšnje kapacitete namenjene tekmovalnemu smučanju.

Dodatno je govorice podžgalo tudi dejstvo, da je bilo ob Vonnovi več predstavnikov podjetja HEAD, kar nakazuje, da gre prej za resen trening kot pa zgolj priložnostno vrnitev na bele strmine.

Lindsey Vonn | Avtor: youtube youtube

"Lindsey je aprila prestala delno zamenjavo kolena. Od takrat je njeno okrevanje potekalo zelo dobro, občutek v kolenu pa je neverjeten. Dobila je zeleno luč za smučanje in počasi napreduje. Pri tem ima podporo Red Bulla, a za zdaj še nima nobenega jasno izdelanega načrta ali časovnega okvirja," je v zvezi z možnostjo senzacionalne vrnitve dejal neimenovani vir.

Njeno razmišljanje o vrnitvi je spodbudila tudi sprememba pravil krovne smučarske zveze (Fis), ki od letos ne zahteva več zbiranja točk na tekmah nižjega ranga.

Fis je namreč nedavno uvedel t.i. wild carde oziroma povabila za izbrance, kar bo v prihajajoči sezoni koristil tudi nekdanji avstrijski smučarski reprezentant Marcel Hirscher.

Hirscher Skrbi Šport Hirscherju močno odsvetuje vrnitev v Söldnu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • sandi76 20:00 10.oktober 2024.

    Ne verjamem, da bodo kolena zdržala !

  • johan 18:37 10.oktober 2024.

    Bolš, da pornič posname ! Tam ni treba tok zavijat !