Šport > Zimski športi
20164 ogledov

Ob prihodu v Peking okužba v slovenski skakalni vrsti

Nika Križnar Epa
Uvodno testiranje za slovenskimi skakalkami.

Slovenski odpravi na olimpijskih igrah v Pekingu so se danes pridružile smučarke skakalke. Vse razen trenerja Anžeta Lavtižarja so uspešno prestale uvodno testiranje na novi koronavirus in so v olimpijski vasi z mislimi že na tekmah, ki jih čakajo v prvih dneh olimpijskih iger.

Trener Anže Lavtižar, ki je pred odhodom na Kitajsko prebolel covid-19, je tako kot smučarska tekačica Eva Urevc, ki je bila pozitivna na testu v torek, v samoizolaciji v hotelski sobi. Procedura pri obeh je enaka; ekipi se bosta lahko pridružila, ko bosta dva zaporedna testa pokazala negativen rezultat.

V izolacijskem hotelu sta že nekaj dni Žan Košir in serviser Darko Centrih, ki se dobro počutita in nimata bolezenskih znakov.

Niko Križnar, Emo Klinec, Uršo Bogataj in Špelo Rogelj uvodna preizkušnja na OI čaka že v soboto, drugi dan iger. Na srednji skakalnici bodo nastopile ob 11.45 po slovenskem času. V ponedeljek, 7. februarja, ob 12.45 sledi še tekma mešanih ekip, na kateri Slovenija ob izostanku nekaterih najboljših skakalk sezone računa na najvišja mesta.

Jacqueline Seifriedsberger Nov udarec Šport Avstrijci v šoku, odpadla je še ena vrhunska tekmovalka Marita Kramer Nočna mora Šport Avstrijki se je podrl svet: "Ni besed, ni čustev, samo praznina"

V četrtek so na sporedu prvi treningi, celotna slovenska odprava pa bo dobila tudi navodila za slavnostno otvoritev, ki se bo začela v petek ob 13. uri. Rok Marguč, ki bo nosil slovensko zastavo namesto Žana Koširja, je že v Pekingu, Ilka Štuhec, ki je bila prav tako izbrana za nosilko zastave, pa je danes na poti na Kitajsko.

Komentarjev 2
  • albert6 09:25 03.februar 2022.

    Na koncu bodo imeli Kitajci državno prvenstvo

Sorodne novice