Šport > Zimski športi
11741 ogledov

Ena največjih smučarskih zvezdnic ne more normalno hoditi

Sofia Goggia Epa
Velika zvezdnica belega cirkusa je sporočila skrb vzbujajoče novice glede okrevanja po poškodbi nogi.

Najboljša smukačica zadnjih let Sofia Goggia je v pogovoru za italijansko Corriere della Sero priznala, da še vedno čuti hude bolečine po februarskem padcu v bližini Brescie, v katerem je utrpela zlom golenice in kosti v gležnju.

Štirikratna prejemnica malega kristalnega globusa za zmago v posebnem seštevku kraljevske discipline se je huje poškodovala ob padcu med veleslalomskim treningom na progi Ponte di Legno. 31-letnica je bila pred tem v izvrstnem položaju za osvojitev pete smukaške krone, katera je v njeni odsotnosti pripadla Avstrijki Cornellii Hütter.

Sofia Goggia Ni konca Šport Karavano belega cirkusa pretresla nova tragedija Sofia Goggia Prestala operacijo Šport Takšne so prve informacije o Goggii

 | Avtor: Instagram Instagram
Goggia je sicer že zagrizla v priprave za naslednjo tekmovalno sezono, vendar pa se navkljub vsem naporom in uspešni rehabilitaciji nekatere stvari ne odvijajo po njenih željah. Čeprav je od operacije minilo že več mesecev, je ob fizičnih obremenitvah še vedno prisotna bolečina, in nič ne kaže, da bi se lahko stanje v prihodnosti bistveno izboljšalo.

"Smučati naj bi začela nekje šest mesecev po poškodbi, vsaj tako pravijo zdravniki. Po besedah mojega zdravnika dr. Panzerija bolečina ne bo izginila, zato se bom morala naučiti živeti z njo," je povedala Italijanka in dodala: "Ne morem niti normalno hoditi."

Kar zadeva vrnitev na bele strmine, ji veliko preglavic povzroča že obuvanje smučarskih čevljev, zaradi česar je trenutno v fazi preizkušanja eksperimentalne in po meri izdealne karbonske opornice. "Ugotoviti moram, kako si lajšati bolečine med obuvanjem pancarjev," je potožila.

Prvi stik z snežno podlago po tisti hudi nesreči je bila za Italijanko grenka izkušnja. "Pod zaščitnimi očali sem točila solze," je priznala. Njen trener Gianluca Rulfi ne izključuje možnosti, da bi Goggia izpustila celotno prihodnjo sezono in s tem tudi svetovno prvenstvo v Saalbach-Hinterglemmu. V tem primeru bi vse svoje misli preusmerila v olimpijske igre leta 2026 v Milanu oziroma Cortini d'Ampezzo.

Tudi Goggia pravi, da bi bilo o tem vredno razmisliti, saj gre za najhujšo poškodbo, kar jih je doživela v karieri. "Preživela sem težko obdobje, ko nisem vedela, ali bom sploh še kdaj lahko smučala na visokem nivoju," je povedala, a v isti sapi dodala, da se nikakor ne namerava predati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 15:28 24.julij 2024.

    Se ne namerava predati. Čestitke Sofia ,samo včasih je bolje , če se človek preda , ker drugače je lahko cena previsoka. Življenje je lepo tudi brez smučanja , če seveda človek ve kdaj je čas ta priznaje poraza. drugačer ...prikaži več pa veliko sreče in zdravja v prihodnosti , ki te čaka.

  • Antivaxer 14:45 24.julij 2024.

    Smuk in superveleslalom sta postala prehitra za punce! Zato tako število poškodb, pa še proge so na meji regularnega, saj ni več pravih zim...Zadeva je postala negledljiva, saj te je "strah", kdaj bo kakšna punca šla v ogrado... Sofiji pa ...prikaži več želim čim hitrejše okrevanje.