Šport > Zimski športi
1232 ogledov

Prevc vodila po prvi seriji, nato pa nekaj, česar se boji vsaka skakalka

Nika Prevc sloski.si
Nika Prevc v finalu s prvega nazadovala na deveto mesto.

Najboljša smučarska skakalka minule sezone Nika Prevc je na drugi tekmi poletne sezone v Courchevelu z odliko opravila nalogo v prvi seriji. V finalni pa je kot najboljša Slovenka s prvega nazadovala na deveto, potem ko se ji je odpela vez in je padla. Zmagovalka torkove uvodne tekme poletne velike nagrade, Ema Klinec, je bila danes deseta.

Zmago je slavila druga s prve tekme, Japonka Sara Takanashi pred Avstrijko Jacqueline Seidfriedsberger, ki je bila na uvodni tekmi tretja.

Medtem ko je Prevc, najboljša po prvi seriji, zajadrala proti zmagi, vendar se ji je nato odpel zatič v desni vezi in je skok morala skrajšati, pri čemer je padla. Kot so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije, je padec k sreči minil brez posledic.

Od Slovenk, ki so v novo sezono vstopile pod vodstvom novega trenerja Jurija Tepeša, je do točk prišla le še Ajda Košnjek, ki je končala na 30. mestu, brez finala sta ostali Taja Bodlaj in Katra Komar.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v poljski Wisli. Sicer ne že ta konec tedna, kot je bilo sprva predvideno, saj je nedavna nevihta poškodovala iztek skakalnice, ampak med 13. in 15. septembrom, so danes sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pepe007 19:05 14.avgust 2024.

    Kdo je proizvajalec vezi?