Šport > Zimski športi
477 ogledov

Shiffrin iskreno o hudi nesreči: "To mi je spremenilo življenje"

Kilde Shiffrin Epa
Ameriška zvezdnica belih strmin Mikaela Shiffrin je v lanski sezoni preživljala težke trenutke.

Petkratna zmagovalka skupnega seštevka za svetovni pokal Mikaela Shiffrin, ki se je v pretekih dneh mudila v Parizu, kamor je prišla stiska pesti za ameriške olimpijce, je v intervjuju za Eurosport odkrito spregovorila o svojih občutkih po lanski hudi poškodbi njenega izbranca Aleksandra Aamodta Kildeja.

Norveški as se je huje poškodoval ob padcu na smukaški tekmi v Wengnu, posledice nesreče pa so bile tako hude, da je bilo dlje časa pod vprašanjem celo nadaljevanje njegove kariere.

Za povrhu je bil Kilde udeležen tudi v odmeven spor z domačo smučarsko zvezo, zaradi katerega je celo javno namignil na možnost predčasne upokojitve po vzoru reprezentančnega kolega Lucasa Braathena. Ta je nato napovedal vrnitev na bele strmine pod zastavo Brazilije.

Lucas Braathen Menjal reprezentanco Šport Najboljši slalomist sveta se vrača iz pokoja, zdaj pod novo zastavo

Kildejevo zaskrbljujoče zdravstveno stanje in številna vprašanja v zvezi z okrevanjem zaradi resne poškodbe živcev v spodnjem delu desne noge so močno zaznamovala tudi njegovo zaročenko Shiffrinovo.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Aleksova nesreča mi je spremenila življenje," je novinarki Eurosporta zaupala prva zvezdnica belega cirkusa. "Še posebej zato, ker sem v zadnjih petih letih v bolnišnici obiskala mnogo ljudi, ki mi veliko pomenijo," je dodala.

Shiffrinova je leta 2019 izgubila babico, leto kasneje pa še očeta Jeff, ki je umrl za posledicami poškodbe glave po padcu s strehe domovanja v Koloradu. 

"Ko sem videla Aleksa ležati, so mi po glavi rojila številna vprašanja glede nesreče. Vse skupaj je bilo še bolj grozno, ker nisem točno vedela, kakšno je njegovo stanje. Tudi zanj je bila to travmatična izkušnja. Toda nisem smela dopustiti, da bi se me preveč dotaknilo, saj sem se morala vrniti k dirkanju. Pred seboj sem imel še kar nekaj sezone, nato pa sem tudi sama doživela nesrečo."

"Največji izziv je v tem, da se spet postaviš na noge. A to naredimo, ker uživamo v tem, kar počnemo. Šport postaja vedno bolj razburljiv, vselej me zanima, kako daleč še lahko posežem. Vedno je mogoče kaj izboljšati. To mi predstavlja veliko motivacijo. Na srečo doslej nisem imela veliko nesreč," je dodala 29-letnica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Friderik1950 13:38 14.avgust 2024.

    Eden od mojih bivših direktorjev je vedno, če je kdo potožil, da se je pri kakšni šoprtni aktivosti oškodoval, povedal: 'Ja, ja šport je zelo zdrav'.