Šport > Zimski športi
443 ogledov

Skakalni trener odprl dušo: "Precej sem shujšal, tudi spal sem slabo"

Alexander Stöckl Epa
Avstrijski skakalni strokovnjak je priznal, da je na vrhuncu spora z norveškimi varovanci preživljal težke čase.

Alexander Stöckl od lanske sezone ni več trener norveške skakalne reprezentance, katero je v 13 skupnih letih vodil do številnih odmevnih uspehov.

Razpad plodnega sodelovanja je bil v veliki meri posledica nesoglasij med skakalci in trenerjem, zaradi česar so vikingi na zvezo naslovili odprto pismo, v katerem so odgovorne pozvali k njegovi razrešitvi.

Po nesoglasjih glede višine odškodnine in grožnjami s sodiščem so naposled dosegli zadovoljiv dogovor za obe strani, tako da je Stöckl pobral šila in kopita ter se odpravil novim izzivom naproti.

Tega je našel na Poljskem, kjer je že prevzel odgovorno funkcijo športnega direktorja. Poljaki se bodo tudi s pomočjo avstrijskega strokovnjaka reševali iz iz krize, potem ko je bil njihov najboljši predstavnik Aleksander Zniszczol v skupnem seštevku lanske sezone šele na 19. mestu.

Odet v barve pokroviteljev poljske smučarske reprezentance je tokrat precej bolje razpoloženi Stöckl v pogovoru za NRK potrdil, da je norveško poglavje zanj dokončno zaprto. "Bilo je izčrpljujoče, a na koncu smo dosegli dogovor, s katerim smo bili vsi zadovoljni," je povedal.

Alexander Stöckl Vsi zadovoljni Šport Sage je konec, skakalna velesila sporočila prelomno novico

Razkril je še, da ga je način, na katerega so se mu norveški skakalci "zahvalili" za opravljeno delo, zelo prizadel. Vikingi so zvezo med drugim pozivali k rekrutaciji strokovnjaka, ki bi bil bolj usmerjen v razvoj.

"Mislim, da je bila to nanižja točka v mojem življenju. Izmučilo me je, tudi spal sem bolj slabo. Po tistem pismu sem se znašel v zelo neprijetni situaciji. Na trenutke je bilo kar boleče. Vse, kar sem počel, sem počel z najboljšimi nameni, da bi zagotovil naš uspeh. Za tem stojim. Obenem pa se sprašujem, ali bi moral kaj narediti drugače."

"V tistem času sem tudi precej shujšal. Imel sem skoraj idealno težo za smučarskega skakalca. Potem še pomanjkanje spanca. Ja, res ni bilo prijetno," je povedal 50-letnik in priznal, da mora del odgovornosti prevzeti tudi nase.

"Razvoj sem peljal v smer, ki ni bila optimalna za vse. Ali pa sem preveč poudarka dajal stvarem, ki se drugim niso zdele tako pomembne."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.