Šport > Zimski športi
49555 ogledov

Slovenska skakalka potihem končala kariero

Jerneja Brecl Profimedia
Nekdanja mladinska svetovna prvakinja je tekmovalne smuči postavila v kot.

Obetavna slovenska smučarska skakalka Jerneja Brecl (21) je, kot kaže, brez kakšnega posebnega pompa končala svojo kariero. Novico je v pogovoru za Sportal potrdil glavni trener ženske reprezentance Zoran Zupančič.

Slovenski strokovnjak je bil glede Breclove dokaj redkobeseden, povedal je le, da se je "odločila končati kariero v smučarskih skokih."

Jerneja Brecl | Avtor: Instagram Instagram

Breclova se je na svoji športni poti proslavila v mladinski konkurenci. Največji uspeh je dosegla leta 2018 z ekipno zmago na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarskem Kanderstegu.

Skupno je na mladinskih SP osvojila kar šest odličij, poleg omenjenega zlata ima v moštveni konkurenci še eno srebro (Oberwiesenthal 2020) in bron (Lahti 2021). S srebrom (Park City 2017) in bronom se je okitila tudi na tekmi mešanih ekip (Oberwiesenthal 2020), edino posamično odličje na tej ravni tekmovanja pa je osvojila s tretjim mestom leta 2021 v Lahtiju.

Noriaki Kasai Neuničljiv Šport Neverjetno, kaj načrtuje Kasai: "To je moj glavni cilj"

Breclova je bila ob koncu sezone 2020/2021 vpletena v medijsko odmeven spor s trenerjem Zupančičem zaradi njene enostranske odločitve o neudeležbi na zaključku sezone svetovnega pokala v Rusiji. Več o tem TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Idioti 14:18 15.oktober 2022.

    Da ni mogoče kakšen Tonačev sindrom zraven ?

  • Avatar Leon
    Leon 13:58 15.oktober 2022.

    Jerneja se je odločila tako kot se je in prav je tako ,da ne postane predmet trgovanja. Jerneja vse dobro ti želim v življenju .

Sorodne novice