Šport > Zimski športi
20574 ogledov

Legendarni smučar, ki je zakuhal velik škandal, obrnil nov list

Matthias Mayer Profimedia
Nekdanji vrhunski alpski smučar se po odmevnem januarskem incidentu v Kitzbühlu počasi vrača v svet belega cirkusa.

Trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer je pred osmimi meseci šokiral s svojim vedenjem med prireditvijo v Kitzbühlu, kjer je pljuval po gostih, vpil in polival vino. Prizorišče je zapustil v spremstvu policije in kmalu zatem poniknil iz javnega življenja. 

Nekdanjega vrhunskega smučarja, ki ima ob treh zlatih še eno bronasto olimpijsko odličje, so po incidentu sprejeli na zdravljenje v bolnišnico, je takrat za avstrijski ServusTV potrdil športni direktor avstrijske smučarske reprezentance. 

Matthias Mayer Bizaren izpad Šport Tako kaže zvezdniku po hudem incidentu v Kitzbühlu Matthias Mayer Hud incident Šport Škandal v Avstriji: olimpijskega prvaka odpeljali v lisicah

Razvedelo se je tudi, da njegov izpad v Kitzbühlu ni bil osamljen primer in da je imel 34-letni smučar, ki je karieri zmagal 11 tekem za svetovni pokal, zaradi podobnih incidentov v preteklosti že večkrat opravka s policijo. 

Po takratnih navedbah avstrijskih medijev se je Mayer dlje časa boril z resnimi duševnimi težavami, zdravljenje pa je, kot kaže, obrodilo sadove, tako da se bo nekdanji zvezdnik ob podpori domače zveze lahko vrnil v svet belega cirkusa. 

Poleti je na ledeniku Stelvio pomagal pri pripravah mladih talentov iz smučarskega kluba Gerlitzen, trenutno pa je v fazi pridobivanja licence za smučarskega trenerja. Prav tako naj bi znova prevezel tudi vlogo ambasadorja avstrijskega smučanja v okviru prihajajočega svetovnega prvenstva v Saalbach-Hinterglemmu. 

"Pred incidentom v  Kitzbühlu je bil Matthias fantatičen ambasador, ki je strastno opravljal svoje delo. Od takrat se še nisva srečala, sem pa izvedel, da je njegovo stanje po ustrezni terapiji mnogo boljše. Iz tega razloga si lahko predstavljam, da se bo znova pridružil naši ekipi za prvenstvo v Saalbachu," je za Blick povedal eden izmed glavnih organizatorjev in nekdanji vrhunski smukač Bartl Gensbichler.

Mayer je v svetovnem pokalu tekmoval od leta 2009 do 2022, ko je kar sredi sezone nepričakovano oznanil slovo po ogledu superveleslalomske proge v Bormiu.

Matthias Mayer Konec je Šport Trikratni olimpijski prvak po ogledu proge šokiral z oznanilom

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.